La noi, si fazanii sunt olteni

Dincolo de orice ironie lipsită de răutate, important e că AJVPS Caransebeş populează dealurile cu fazani. Peste 200 de fazani au fost eliberaţi în ultimele zile în fondurile de vânătoare din jurul Caransebeşului, într-o acţiune de populare a acestor zone, organizată de Asociaţia de Vânătoare şi Pescuit Sportiv Caransebeş.
Păsările au fost achiziţionaţi din fondurile filialei gugulane, fiind aduse tocmai de la crescătoria Pătule, din judeţul Dolj. Potrivit preşedintelui filialei locale AJVPS, Cristian Stepanescu, zburătoarele au fost eliberate în zona fostelor unităţi militare, pe malul stâng al Timişului, dar şi în fondurile de vânătoare de la Sacu, Constantin Daicoviciu, Poiana sau Turnu Ruieni. Iniţiativa vânătorilor şi pescarilor gugulani a fost salutată şi de preşedintele onorific al filialei locale, nimeni altul decât primarul Marcel Vela.
„Felicit vânătorii şi pescarii sportivi din Caransebeş pentru că sunt preocupaţi şi de dezvoltarea şi evoluţia benefică pentru natură a tuturor speciilor de animale şi păsări din zona noastră. Îi asigur de tot sprijinul administraţiei locale, inclusiv cu dotări şi personal din cadrul Poliţiei Locale, pentru a eradica acţiunile de braconaj de pe fondurile de vânătoare şi de pescuit din jurul Caransebeşului“, a precizat edilul şef.
Conducerea locală a AJVPS a mai anunţat că în perioada următoare vor fi continuate şi acţiunile de populare cu puiet de peşte, atât pe Timiş şi Sebeş cât şi pe bălţile din jurul municipiului.
Lidia Almăjanu