La Parlamentarele de duminică, USL a luat 7 mandate din 7

În Caraş-Severin,

La Parlamentarele de duminică, USL a luat 7 mandate din 7

 Duminică, 9 decembrie, la Caransebeş au votat trei dintre personalităţile politice importante ale momentului, şi i-am numit aici pe Marcel Vela, primarul municipiului şi totodată copreşedinte al USL Caraş-Severin, senatorul Iosif Secăşan, candidat al Uniunii Social-Liberale pentru Senat, şi pe dr. Dan-Laurenţiu Tocuţ, candidat pentru Camera Deputaţilor. Iată ce au declarat aceştia la ieşirea de la urne.

Marcel Vela: „Am votat astăzi pentru cei doi candidaţi ai mei, pentru domnul deputat şi domnul viitor senator din Colegiul Caransebeş. Nu le spun numele, dar sunt convins că cei pe care i-am votat vor fi cei care ne vor reprezenta în Parlamentul României, vor fi ambasadorii noştri acolo, la Bucureşti, pentru a ne ajuta, pentru a fi alături de noi în toate proiectele, programele, investiţiile şi finanţările care vor veni în Banatul de Munte, în toate domeniile, de la SMURD, de la Sănătate, până la infrastructură şi Asistenţă Socială. În altă ordine de idei, vreau să vă spun că am votat astăzi venind de pe străzile, aleile şi trotuarele din Caransebeş, unde intervenim, având Codul de avertizare meteo cu viscol şi zăpadă… Am venit alături de ei dintr-un motiv foarte simplu: sunt optimist şi iau acest eveniment – stratul de zăpadă, ninsorile abundente – ca pe un semn că anul care vine va fi un an bogat. Poate că nu întâmplător astăzi este cu adevărat prima zi de iarnă, nu întâmplător astăzi putem admira şi feeria iernii, în această zi a votului. Asta înseamnă că viitorul Guvern va ajuta românii şi va ajuta România. Şi am mai votat ca să nu mai fim dezbinaţi, să reînvăţăm să fim optimişti, să reînvăţăm să zâmbim şi să fim cu adevărat uniţi. Pentru că românii ştiu să fie uniţi şi pentru că România, ca ţară, merită acest lucru, să fie reprezentată de oameni optimişti, de oameni adevăraţi, de bărbaţi de stat care să ne facă cinste oriunde merg – în Europa sau în oricare parte a lumii. Aşadar, pentru România şi pentru viitor”.

Iosif Secăşan: „Azi am votat pentru o majoritate parlamentară absolută, una care să dea României un Guvern stabil. Am votat pentru România Social-Liberală, pentru o Românie care să genereze creştere economică şi pace socială, adică fără sacrificii sociale. Am votat pentru o Românie puternică la noi acasă şi pentru o Românie puternică în Uniunea Europeană. Am venit de la Reşiţa la Caransebeş, drumul este bun, dar se circulă în condiţii de iarnă. Minunea, însă, pentru care am pornit la drum este, pe lângă faptul că e vorba de un eveniment de profunzime democratică şi care se întâmplă o dată la patru ani, aceea de a-mi exercita votul, pentru că toate privaţiunile generate de vreme nu sunt suficiente să mă, şi să ne oprească din acest drum”.

Dan-Laurenţiu Tocuţ: „Am votat pentru viitorul nostru, pentru viitorul copiilor noştri, am votat pentru o Românie puternică, pentru o majoritate covârşitoare, atât în Parlament, cât şi o majoritate care să poată realiza ceea ce şi-a propus”.

După încheierea numărării voturilor pentru Alegerile parlamentare din 9 decembrie, în Caraş-Severin USL a câştigat şapte mandate pentru judeţ, având cinci deputaţi şi doi senatori. În următoarea etapă, cei care ar putea ajunge în Parlamentul României sunt candidaţii care au obţinut cel mai mare număr de voturi brute pe Colegii. Rezultatul final va fi aflat, însă, doar în urma centralizării datelor din toate secţiile de votare din ţară, astfel că.în Parlament ar mai putea ajunge doi sau cel mult trei candidaţi din Caraş-Severin. Iată însă care sunt procentele obţinute de competitorii în cursa electorală de duminică.

Senat, Colegiul 1: AurelDuruţ (USL), 58,55%; Nicolae Vasile Orăvicean (PP-DD), 21,31%; Ioan Sabo (ARD), 15,06%.

Senat, Colegiul 2: Iosif Secăşan (USL), 65,02%; Ioan Purec  (PP-DD), 19.35%; Tiberiu Mănescu (ARD), 13,37% .

Camera Deputaţilor, Colegiul 1: Ioan Benga (USL),  54,92%; Valentin Blănariu (PP-DD), 20,02%; Cornelia Dunăreanu (ARD), 16,59%.

Camera Deputaţilor, Colegiul 2: Dan-Laurenţiu Tocuţ (USL), 64,69%; Silviu Dan Avram (PP-DD), 19,93%; Alexandru Stănescu (ARD), 10,86%.

  Camera Deputaţilor, Colegiul 3: Ion Tabugan (USL), 55,89%; Aurel  Miclea (ARD), 15,87%; Ion Grigoroiu  (PP-DD), 17,99%.

Camera Deputaţilor, Colegiul 4: Valentin Rusu (USL), 54,87%; Paul Sever Smadu (PP-DD), 18,68%; Ioan Goga (ARD),13,74%.

Camera Deputaţilor, Colegiul 5: Ion Mocioalcă (USL), 56,04%; Valeria Diana  Schelean (ARD), 20,35%; Iancu Simion-Simi (PP-DD), 19,87%.

  Sonia BERGER