La spital se cheltuie prea multi bani

La spital se cheltuie prea multi bani

Scris de R.M. – CARANSEBEŞ – Aceasta este concluzia la care a ajuns primarul Felix Borcean, după discuții cu noua conducere a spitalului caransebeșean, dar și cu alți factori din sănătate. Potrivit edilului, pentru medicamentele și hrana din Spitalul Municipal de Urgență se plătește mai mult decât ar fi normal.

„Acum, la spital, se cheltuie foarte mulți bani inutil, de exemplu pe medicamente, sume foarte mari. La cantină, nu sunt foarte bine definite porțiile, eu nu am știut că trebuie să fie porții normale, porții pentru diabetici și porții pentru tuberculoză. Sunt prețuri recomandate, porția normală are preț recomandat de 10 lei dar poate să fie și mai mică, ori la noi e 16,7 lei fără TVA. Și atunci te întrebi de ce stau oamenii la spital? Stau pentru că stau bine, nu plătesc chirie, sunt niște lucruri incredibile pe care le-am aflat despre spital”, a explicat Borcean.

Un alt aspect care l-a nemulțumit pe edil a fost acela că aparatură nouă zace nefolosită, subiect însă asupra căruia vom reveni. În aceste condiții, Borcean mizează pe construcția unui nou spital. „Trebuie făcuți câțiva pași, până la a turna fundația unui spital nou te mănâncă sfinții, trebuie să cauți surse de finanțare, dar trebuie început. Și mi-ar părea rău ca eu să inițiez o chestie din asta și cineva să zică nu e bine, îl avem pe ăsta și mergem în continuare cu el. Cred că e necesar un nou spital și auditul care se desfășoară în prezent la spital îmi întărește această credință”, a mai adăugat primarul Caransebeșului.

Sursa: http://www.caon.ro/la-spital-se-cheltuie-prea-multi-bani/2183954