Lecturiada elevilor

Asociaţia Profesorilor de Limba şi Literatura Română „Ioana Em. Petrescu” (ANPRO) a avut iniţiativa lansării unui proiect naţional de promovare a lecturii intitulat „Lecturiada elevilor”, care se desfaşoară în perioada ianuarie – iunie 2013. „ Lecturiada elevilor” este un concurs online adresat elevilor şi „consilierilor de lectură” care coordonează un atelier, cerc, club de lectură.

Concursul se desfăşoară în mai multe etape, primul pas, în acest sens, fiind pregătirea materialelor pentru concurs. În acestă fază a concursului se realizează, de către fiecare cerc/club de lectură, revista „ Pro lectura”, care se lansează la nivel de şcoală / localitate / judeţ, în data de 23 aprilie, de Ziua internaţională a cărţii.

Societatea de lectură „Nicolae Iorga” a Liceului Teoretic „Traian Doda”, participantă în acest concurs, sub coordonarea prof. Maria Frenţiu, a editat revista „ Aventură prin …lectură”, pe care a lansat-o la Biblioteca municipală „ Mihail Halici” din Caransebeş, în cadrul dezbaterii organizate cu prilejul Zilei Internaţionale a Cărţii. În revistă accentul cade pe împărtăşirea unor experimente de lectură şi descrierea cu rol formator.

Le urăm succes membrilor Societăţii de lectură „ Nicolae Iorga ” !