Liceul Tehnologic „Decebal” și Leonardo da Vinci – din nou în Europa

liceuPentru al doilea an consecutiv, Liceul Tehnologic „Decebal” din Caransebeș a fost, în anul școlar 2013-2014, beneficiar al proiectului de mobilitate Leonardo da Vinci, cu titlul „Formare profesională europeană – cartea de vizită pentru un viitor de succes”. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană cu un buget de 39020 euro și se adresează elevilor din clasa a XI-a, aflați în formare profesională inițială în domeniul de pregătire Electronică Automatizări, calificarea profesională Tehnician operator tehnică de calcul.

La mobilitate au participat 15 elevi, plasamentul propriu-zis s-a desfășurat în perioada 04.05.2014-17.05.2014. Organizația de primire a fost Lazarou Computer Training Center din Paphos, Cipru, companie care a asigurat un stagiu de pregătire practică la nivel european în domeniul amintit mai sus. Participanții au dobândit competențe, abilități și cunoștințe validate și certificate prin intermediul Certificatelor Europass Mobilty pe care le-au obținut.
Participarea la proiect a reprezentat o experiență de neuitat pentru elevii liceului „Decebal”, pe lângă competențele obținute prin formarea profesională într-o companie europeană, a facilitat dezvoltarea viziunii lor socio – culturale și adaptarea lor la mediul social și cultural european. Proiectul, care a luat naștere prin identificarea nevoilor reale de formare ale elevilor noștri, aliniază școala la standarde europene, în contextul în care aceasta face eforturi să reprezinte, într-adevăr, o carte de vizită pentru viitorul de succes al tinerilor pe care-i pregătește, competitivi pe piața forței de muncă din Europa.
Mai multe informații despre proiect, cât și o scurtă prezentare, se află la adresele http://liceuldecebal.ucoz.ro/ si
https://www.facebook.com/LiceulTehnologicDecebalCaransebes?ref=hl