Liliana Danci, bronz la Balcaniada de maraton

Liliana Danci, bronz la Balcaniada de maraton

SERBIA – Sportiva caransebeșeană, legitimată la C.S.M. Reșița, a urcat pe podiumul de la Belgrad.

Ediția 2014 a „Maratonului Belgradului”, competiție desfășurată în Serbia, duminică, 27 aprilie a.c., a reunit la start 3370 de sportivi, care s-au întrecut în trei probe: 5 km Fun Run, semimaraton și maraton, masculin și feminin.

Printre concurenții Campionatului Balcanic din acest an s-au regăsit și reprezentanții atletismului românesc. Iar sportivaLiliana Danci, originară din Caransebeș, legitimată la Clubul Sportiv Municipal Reșița, a avut o comportare foarte bună, reușind performanța de a urca pe treapta a treia a podiumului de premiere, la maraton, cucerind astfel medalia de bronz.

Rezultatul tinerei atlete, pregătită de un colectiv tehnic redutabil al României, alcătuit din profesorii Cristian Dragomir, Iuliana Popescu Enache și Marian Enache, este mai mult decât meritoriu, în condițiile în care a fost la circa 17 minute de cel mai bun timp al său.

„Maratonul de la Belgrad a fost considerat, de către membrii Consiliului Orașului Belgrad, cel mai mare eveniment sportiv din Serbia, care a atras cea mai mare prezență internațională, ne-a declarat Rusalin Fic, directorul general al Clubului Sportiv Municipal Reșița, cel care a însoțit-o la competiție pe Liliana Danci. Pentru noi și pentru România au fost două rezultate deosebite în proba de maraton, fiindcă medalia de bronzcucerită de Lili a fost completată de bronzul obținut de încă un tricolor, și anume Daniel Lupulescu. Dorim să le mulțumim celor doi reprezentanți ai României pentru performanțele realizate, cu o mențiune specială în plus pentru Liliana Maria Danci și pentru specialiștii noștri care se ocupă în mod profesionist de pregătirea ei și a tuturor sportivilor”.

Sursa: http://www.caon.ro/