Locuitorii de pe Vladeasa cer ajutorul lui Vela

Locuitorii de pe Vladeasa cer ajutorul lui Vela

REŞIŢA – Asta pe lângă ajutoarele acordate de municipalitatea reşiţeană şi promisiunile guvernamentale.

Disperarea i-a împins pe locatarii blocului explodat de pe AleeaVlădeasa să ceară ajutorul aproape oricui le-ar putea oferi un sprijin. Asta chiar dacă Primăria Reşiţa a făcut şi face în continuare demersuri pentru a-i susţine, acordându-le inclusiv ajutoare băneşti în câteva rânduri, şi găsindu-le, temporar, o nouă locuinţă.

Prin intermediul CAON, cei de pe Vlădeasa au cerut sprijinul lui Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin: „Domnule primar Vela, am tot citit pe CAON şi în Jurnal de Caraş-Severin despre toate lucrurile pe care le faceţi. Vă rugăm, ajutaţi-ne să revenim acasă! Acesta este un strigat de ajutor al celor 32 de familii care au ramas pe drumuri ca urmare a exploziei de pe Aleea Vladeasa, din Reşiţa. Aflaţi într-o situaţie fără alternative, suntem puşi în situaţia să apelăm la mila tuturor celor care au fost mişcaţi de tragedia noastră. În speranţa că vocea noastră îndurerată şi umilă a fost auzită de inimile sensibile şi solidare, aşteptăm orice fel de ajutor umanitar necesar consolidării blocului afectat”.

Răspunsul nu s-a lăsat aşteptat: „Stimaţi reşiţeni de pe Aleea Vlădeasa, momentan nu sunt în judeţ, dar citind CAON, comentariul dumneavoastră m-a impresionat. Vă rog sunaţi-mă, sau daţi-mi un sms începând din 13 ianuarie, când mă întorc din concediu. Numărul de telefon este public (0744/330101) şi mă puteţi căuta la orice oră. Nu este în competenţa mea administrativă, dar împreună cu colegii liberali din Reşiţa trebuie să căutăm o rezolvare. Ca prefect al judetului Caraş-Severin am avut o experienţă similară în decembrie 2000 (cu explozia blocului din Oţelu Roşu) şi atunci am găsit o soluţie eficientă. Cu bunăvoire, Marcel Vela“.

Antoniu Mocanu

Sursa: http://www.caon.ro