Locurile de joaca, in grija asociatiilor de locatari

Locurile de joaca, in grija asociatiilor de locatari

Scris de Lidia Almăjanu – CARANSEBEŞ – Deși au fost proiectate pentru distracția celor mici, multe din locurile de joacă din Caransebeș au căzut pradă celor mari.

Fie că a fost vorba de teribilism sau comerț cu fier vechi, din cele 14 locuri de joacă realizate de municipalitate în ultimii ani doar patru mai sunt, în prezent, funcționale. Chiar și așa, Primăria va continua să realizeze astfel de spații, însă doar cu condiția ca acestea să fie preluate de asociațiile de proprietari din zona respectivă.

„În acest an vom demara amenajarea locului de joacă de la Sala Polivalentă, vom continua și în alte cartiere, dar toate acestea se pot întâmpla cu o singură condiție, pentru că trebuie să învățăm din greșeli: să fie preluate de asociațiile de proprietari, care să le îngrijească și să le supravegheze. Toate cheltuielile care intervin, reparații, întreținere, amenajări, le va face în continuare Primăria. Altfel, este păcat să cheltuim din nou bani din bugetul local, adică din taxele și impozitele plătite de fiecare cetățean, ca să nu fie supravegheate, distruse în continuare și nimeni să nu ia atitudine. Nu putem pune pază, este imposibil să avem 14 polițiști care păzesc doarlocurile de joacă”, a explicat primarul Marcel Vela.

Și ca și cum nu ar fi fost de ajuns cei care distrug locurile de joacă, administrația locală s-a văzut confruntată și cu o altă problemă. Câțiva locatari, deranjați de gălăgia copiilor, au cerut, nici mai mult, nici mai puțin decât desființarea acestor spații, solicitare căreia municipalitatea nu i-a dat curs.

Sursa: http://www.caon.ro/locurile-de-joaca-in-grija-asociatiilor-de-locatari/1460485