Lucrări în grafic pe bani europeni la spitalul din Caransebeș

În aceste zile s-a lucrat la etajul 6, la secția Obstetrică-Ginecologie, lucrări finalizate pe jumătate de etaj. La rând e cealaltă jumătate, aflăm din detaliile despre bunul mers al lucrărilor pe care ni le-a oferit chiar managerul proiectului, Florin Bogdea, city managerul Primăriei Caransebeș.

„Proiectul de fluide medicale, pe POIM, merge foarte bine. În momentul de față s-a finalizat jumătate din secția de Ginecologie, facem recepția la aceste lucrări, s-au schimbat partea electrică, partea de fluide medicale, adică oxigen și vacuum, precum și acele semnalizatoare la incendii. Urmează tot pe etajul 6 partea de Neonatologie și finalizarea restului de Ginecologie, apoi coborâm pe celelalte etaje, pe fiecare etaj, pentru aceleași lucrări. Am fost la fața locului, oamenii lucrează, sunt în grafic. Din ce am văzut, și discutând și cu dirigintele de șantier, suntem mulțumiți de calitatea lucrărilor, vom vedea și în momentul când vor intra medicii și vor funcționa pe secție cum se lucrează și cum vor rezista noile instalații, sperăm să nu avem probleme. Erau niște tablouri electrice vechi și antice, în momentul de față este cu totul altceva, inclusiv acele conducte de oxigen sunt speciale, lipiturile nu sunt făcute decât cu elemente care sunt pro sănătatea pacientului. S-au reparat și pereții pentru că zugrăvelile au avut de suferit în urma lucrărilor, Primăria a pus materialele, iar cei de la spital, cu muncitorii lor, aduc pereții la starea inițială, astfel încât atunci când se va reîncepe activitatea pe secție să fie totul cum trebuie într-o formă cât mai plăcută pentru pacienți.”, a explicat Florin Bogdea.

Potrivit acestuia, proiectul „Consolidarea infrastructurii medicale a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș”, care trebuie finalizat până la 31 decembrie 2023, are o valoare totală de 11,223,069.50 lei cu TVA, iar contribuția municipalității caransebeșene este de 614,324.50 lei cu TVA.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/lucrari-in-grafic-pe-bani-europeni-la-spitalul-din-caransebes/2405336/