Lui Cican i-a ieșit! Ambulatoriul, reînființat după 18 ani!

Un moment istoric pentru Caransebeș și caransebeșeni! Așa a catalogat Adrian Cican avizul favorabil primit de la MS în ceea ce privește noua structură organizatorică a spitalului, care include și reînființarea ambulatoriului de specialitate cu un număr de 20 de cabinete.

„Ministerul Sănătății a aprobat noua structură a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș și… înființarea ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș cu un număr de 20 de cabinete!!! Pentru toți care nu au crezut, le amintesc ce am spus de la început… știu, pot și o să o fac!!!”, a postat Cican pe Facebook.

În ceea privește înființarea unui Compartiment de Gastroenterologie și a unuia de Recuperare medicală respiratorie, Ministerul Sănătății a cerut conducerii SMUC să revină cu date suplimentare, atunci când pot fi respectate condițiile pentru oferirea de servicii medicale spitalicești în aceste profiluri. Din noua structură a spitalului caransebeșean dispare secția de Oftalmologie, pentru care Cican a ajuns „la cuțite” cu Consiliul Local, serviciile oftalmologice regăsindu-se de acum înainte doar în ambulatoriul integrat.

„Maestrul Adrian Cican și-a făcut datoria!”, a fost comentariul primarului Felix Borcean, cel care l-a adus pe Cican la conducerea spitalului în toamna lui 2019.

Ambulatoriul integrat ar putea deveni operaţional în momentul obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare de la DSP Caraş-Severin. În ultimele luni, municipalitatea din Caransebeș a investit sute de mii de lei în refacerea și modernizarea completă a cabinetelor în care se va desfășura activitatea de ambulatoriu.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/lui-cican-i-a-iesit-ambulatoriul-reinfiintat-dupa-18-ani/2373681/