Lumina pentru operatiile chirurgicale

Lumina pentru operatiile chirurgicale

Clubul Rotary Lugoj a echipat sălile de operaţie ale spitalului din Caransebeş cu lămpi marca Berchtold, aduse de la un spital din Germania.
Potrivit managerului Horea Radu, în ultimele zile lămpile au suportat mici ajustări în ceea ce priveşte parametrii de funcţionare, fiind apoi amplasate în sala de operaţii de chirurgie generală şi în cea de operaţii ginecologice, precum şi în noua sală de naşteri şi intervenţii cezariene,care este în curs de amenajare.

„Aceste trei lămpi scialitice, foarte performante pentru sala de operaţie, cu două surse de lumină care se pot focaliza una peste cealaltă din diferite unghiuri, sunt primite prin efortul Rotary Lugoj şi al domnului Marius Gaidoş. Sunt funcţionale şi au o iluminare cu 50% mai mare a câmpului operator decât vechile instalaţii. Sper ca acesta să fie încă un pas pentru asigurarea unor servicii medicale de cât mai înaltă calitate pacienţilor din zona aceasta a Banatului“, a explicat Horea Radu.

În acelaşi timp, primarul Marcel Vela şi-a exprimat gratitudinea pentru donaţia ajunsă la spitalul caransebeşean: „Mulţumesc celor de la ClubulRotary şi donatorilor care fac aceste gesturi de suflet. Este un ajutor foarte necesar actului medical, esenţial pentru intervenţiile chirurgicale şi vital pentru toţi pacienţii“.

Dacă ar fi fost achiziţionate de la un producător specializat, cele trei lămpi ar fi costat bugetul unităţii spitaliceşti câteva zeci de mii de euro.

Lidia Almăjanu