Magnetul investitiilor de orice fel

Magnetul investitiilor de orice felFacilitățile oferite de municipalitatea de pe Timiș și Sebeș atrag noi investitori în urbea gugulană.

 În ultimele zile, comisia de investiții a administrației locale a aprobat patru noi cereri de dezvoltare a unor proiecte în zona industrială a Caransebeșului, cel mai important dintre acestea fiind în domeniul energiei regenerabile.

Este vorba de aprobarea unei suprafețe de şapte hectare în zona Cărbunari-Țigănești pentru o firmă care activează în domeniul energiei verzi și care amplasează un parc fotovoltaic. De asemenea, s-a aprobat solicitarea unei firme care produce vopsele și dorește să realizeze un depozit de profil pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați în zona industrială de lângă Caromet. În același timp, s-a dat undă verde pentru alte două investiții, de data aceasta în domeniul producției de păsări de carne și ouă și al creșterii de vite, în zona fostului Tancodrom.

Caransebeșul continuă să fie văzut ca un teren extrem de propice pentru investiții datorită facilităților puse la dispoziția celor care demarează o afacere: perioadă de grație de 1 an la achitarea terenului, autorizații eliberate foarte rapid și un termen de 2 ani pentru finalizarea investiției“, a precizat primarul Marcel Vela.

Lidia Almăjanu