Get Adobe Flash player

Mâinile de aur ale doctorului Singh au mai salvat o mână

Scris de Nina Curița – CARANSEBEȘ – Mai precis, chirurgul spitalului caransebeșean i-a replantat degetul amputat unui pacient din Buchin, care suferise un accident când tăia lemne cu circularul.

Totul s-a întâmplat zilele trecute, când la spital s-a prezentat un pacient din Buchin, în vârstă de 59 de ani, cu un traumatism complex prin circular, cu amputație completă police stâng. A intrat pe mîinile lui Bhupinder Singh, director medical al spitalului și un chirurg de excepție, care în urma unei intervenții complexe i-a salvat degetul.

„Deoarece majoritatea cazurilor de amputații au loc la nivelul membrului superior, replantarea segmentelor amputate reprezintă o parte importantă din chirurgia mâinii. Amputația completă este definită ca fiind detașarea completă a segmentului distal, fără a exista nici o conexiune între aceasta și pacient. Rezultatele imediate se datorează performanței microchirurgicale, pe când cele funcționale se datorează corectitudinii în repararea osteo-neuro-tendinoasă. S-a practicat replantarea degetului, intervenția fiind o reușită. Practic, pacientul și-a secționat complet policele, adică degetul mare, la circular, provocând un traumatism grav, cu secțiuni la mai multe nivele. S-a practicat revascularizarea policelui, neurorafie, tenorafie și osteosinteză police stâng. Au fost refăcute circulația, nervii, tendoanele și osul. Traumatismul prin circulareste extrem de dificil de rezolvat întrucât avem o secțiune etajată a structurilor și nu una clar delimitată”, explică doctorul Singh.

Acesta spune că intervenția a fost un succes, însă pacientul din Buchin trebuie să urmeze o perioadă de recuperare pentru vindecarea totală. „Degetul este cald, are culoarea roz, naturală, a pielii, are puls capilar, dovada vieții și a viabilității degetului. Sângele circulă în mod corect și sunt mari speranțe de vindecare, însă urmează o perioadă destul de dificilă în ceea ce privește evoluția. În acest timp, țesuturile ar trebui să se vindece, să se formeze legăturile neo-vasculare, iar degetul să aibă capacitatea de a supraviețui pe cont propriu. Va urma o perioadă de recuperare, pentru vindecarea tendoanelor și a osului, mai bine de 6 luni”, mai precizează doctorul Bhupinder Singh , medic specialist în chirurgie plastică și reparatorie, care mai are în portofoliu diferite operații complexe, unele chiar premiere chirurgicale.

One Response to Mâinile de aur ale doctorului Singh au mai salvat o mână