Marcel Vela: Eroii cunoscuti sau necunoscuti, care schimba destine, sunt peste tot

Marcel Vela: Eroii cunoscuti sau necunoscuti, care schimba destine, sunt peste tot

CARANSEBEŞ – Eroii români căzuți pe câmpul de luptă pentru neatârnarea neamului au fost cinstiți joi și la Caransebeș, unde sute de localnici au asistat la ceremoniile pregătite de municipalitate.

Oficialități locale, veterani de război dar și tineri liceeni au depus coroane de flori la Cimitirul Eroilor, la Monumentul Partizanilor, la statuia Generalului Dragalina sau la troița ridicată la Jupa.

„Ne-am amintit despre jertfele înaintașilor noștri dar în același timp am îndemnat la eroism pe cei care astăzi suntem contemporani, pentru că eroii cunoscuți sau necunoscuți, care schimbă destine, sunt peste tot”, a spus primarul Marcel Vela, în timp ce comandantul Garnizoanei Caransebeș, locotenent-colonelul Viorel Pietraru, a amintit de „cei care de-a lungul veacurilor, cu uriașe sacrificii, au creat o stare de spirit”.

Garda de Onoare a defilat apoi, în aplauzele oamenilor, iar mulți dintre participanți s-au îndreptat către Cercul Militar, unde Muzeul Național Militar și istoricul Liviu Groza au prezentat expoziția fotodocumentară „Eroul necunoscut – simbol al eroismului national”. „Prezența acestei expoziții la Caransebeș este o binefacere mai ales pentru tinerii pe care-i vedem aici”, a precizat reputatul istoric caransebeșean.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/