Marcel Vela: Niciodata nu am omorat un caine…

Marcel Vela: Niciodata nu am omorat un caine…
CARANSEBEŞ – Chiar dacă uneori pot fi o probemă, la Caransebeș câinii vagabonzi nu sunt eutanasiați.

O spune primarul Marcel Vela, stăpân de patrupede de altfel, potrivit căruia, cu ajutorul unor firme si al unui medic veterinar, maidanezii sunt îngrijiți la adăpostul administrat de Serviciul Public de Întretinere și Reparații. „Avem oameni cu suflet mare, supermarketuri care ne ajută cu marfă expirată, agenți economici care au cantine sau chiar cantina Primăriei, care ne oferă resturile pentru câinii de la adăpost. Animalele sunt hrănite și îngrijite, avem contract cu un medic veterinar care le verifică sănătatea și sunt locuitori care chiar adoptă câini, deci fenomenul este sub control”, a declarat Marcel Vela.

Acesta a admis și că de Sărbători administrația locală s-a trezit cu foarte mulți câini vagabonzi adulți, care, „ajutați”, au migrat din orașele din apropierea Caransebeșului.

„I-am prins, i-am dus în adăpost, încercăm să vedem dacă au cip și de unde vin pentru a ne îndrepta împotriva celor care se pretează la asemenea gesturi, de a scăpa de responsabilitățile pe care le au ca administratori locali. Important este că laCaransebeș câinii vagabonzi nu sunt eutanasiați, nu am eutanasiat un câine de când sunt primar și nici nu voi recurge la o astfel de măsură. Eu am câini pe care-i iubesc, sunt de acord cu cei care au grijă de ei dar în același timp sunt de acord și cu cei care au de suferit de pe urma acestui fenomen, care uneori poate pune în pericol liniștea, confortul sau siguranța cetățenilor”, a concluzionat primarul Caransebeșului.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/