Mașini din “Epoca de Aur” la Caransebeș

Mașini din “Epoca de Aur” la Caransebeș

Scris de R.M. – CARANSEBEȘ – 20 de autoturisme retro româneşti şi poloneze, produse în perioada 1950 – 1989, au poposit în această seară și la Caransebeș, în cadrul Caravanei GO ROMÂNIA, o inițiativă publică de promovare a proiectului rutier regional „Via Carpatia”, dar și a turismului românesc.
Iubitorii de mașini din „Epoca de Aur” pot vedea până mâine la prânz, în centrul Caransebeșului, autoturisme Dacia, Warszawa, Polski Fiat, Syrena sau Oltcit.

„Le arătăm polonezilor ce țară avem, promovăm turismul românesc, turismul din zona Dv. Se pot vedea mașini românești, Daciile vechi, dar și mașini fabricate în Polonia, poate unii își aduc aminte de autoturismele cu care polonezii veneau în număr mare la noi pe litoral. Avem Polski Fiat, Warszawa, dar Polski Fiaturile erau cele mai cunoscute în acea perioadă, de dinainte de 1989”, a precizat George Negrea, președintele Clubului „Drum Bun” România.

Evenimentul este un proiect al Ambasadei României la Varşovia, alături de Camera Bilaterală de Comerţ şi Industrie Polono-Română, având ca parteneri Primăria Caransebeș și Centrul Național de Promovare și Informare Turistică din municipiu.