Meciul orgoliilor carasene

Meciul orgoliilor carasene

Scris de Marian Cărăvan – REŞIŢA – FC Caransebeș – Metalul Reșița va avea loc sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 11, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș.

Cel mai așteptat eveniment sportiv al acestei săptămâni în județulCaraș-Severin este, fără îndoială, meciul dintre FC Caransebeș șiMetalul Reșița, din etapa a X-a a Ligii a II-a de fotbal, Seria a II-a. Întâlnirea dintre cele două reprezentante ale județului în liga secundă de fotbal este programată sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 11, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș. Pe 8 septembrie, gugulanii îi eliminau pe reșițeni din Cupa României, la loviturile de departajare.

Antrenorul formației FC Caransebeș, Sorin Bălu, a declarat că partida cu liderul va fi una foarte grea, în care se întâlnesc două echipe bune chiar dacă una are puncte mai multe şi alta mai puţine. „Cea cu puncte puţine suntem noi, dar puteam să avem mai multe, cu puţină şansă, a spus Bălu. Sperăm ca odată cu acest meci şansa să fie de partea noastră şi să câştigăm întâlnirea. Am auzit că se vehiculează cum că partida de sâmbătă ar fi un derby al morţii… Doamne fereşte! Nu este niciun derby al morţii, este doar un meci între două echipe din acelaşi judeţ. E clar că fiecare dintre noi dorim să câştigăm, dar nici pe departe nu vrem să curgă sânge, cum se zice, şi nici altceva. Fără discuţie va fi un meci doar pe teren, după care sper ca sâmbătă, la ora 12.50, echipa din Caransebeş să fie cea care se va bucura de victorie.”

Tot la victorie merg și reșițenii în meciul de sâmbătă: „Va fi un meci important, ca toate celelalte, a spus Daniel Oprița, antrenorul echipeiMetalul Reșița. Totodată, va fi un meci dificil, mai ales că e și un derby local. Dar, pentru noi era improtant, pentru că avem nevoie de cele trei puncte, ca să ne menținem pe primul loc, mai ales că următoarea etapă o să stăm și Timișoara e aproape de noi. Dacă va ploua, va fi greu, dar noi suntem obișnuiți cu terenurile astea. O să fie un meci al orgoliilor, un meci de luptă, pe care sper să-l câștigăm. E important să vină lumea la meci, e mai frumos să joci cu stadionul plin și altfel o să fie și pentru jucători, pentru moralul lor, să ne susțină câți mai mulți suporteri. Îi așteptăm la meci, sunt sigur că o să fie alături de noi și o să ne încurajeze pe tot parcursul meciului.“

Înaintea meciului de sâmbătă, indisponibil la FC Caransebeș este Artean (suspendat), în timp ce portarul Coca a fost reprimit în lot. De la Metalul Reșița va lipsi în continuare Claudiu Ionescu (accidentat). Biletul de intrare la meciul FC CaransebeșMetalul Reșița costă 7 lei.