Metalul Resita si FC Caransebes au invins in debutul Ligii a II-a

Metalul Resita si FC Caransebes au invins in debutul Ligii a II-a

Cele două reprezentante ale judeţului Caraş-Severin în Liga a II-a au câştigat în prima etapă din acest sezon al Ligii a II-a. Metalul Reşiţa s-a impus în deplasare, la AFC Fortuna Câmpina, în timp ce FC Caransebeş a învins acasă Olimpia Satu Mare.

Metalul Reşiţa a avut parte emoţii în partida de la Câmpina după ce gazdele au deschis scorul încă din minutul 12. Reşiţenii au restabilit egalitatea de-abia în minutul 82, prin Claudiu Ionescu, iar şapte minute mai târziu Octavian Vasile a înscris şi el, aducând reşiţenilor trei puncte nesperate.

Şi FC Caransebeș a început cu o victorie noua ediție aLigii a II-a. Debutanții lui Sorin Bălu s-au impus la limită în fața Olimpiei Satu Mare, venită pe Municipalul din Parcul Teiuș cu pretenții la cel puțin un punct. În fața a aproape doua mii de spectatori, gugulanii s-au așezat foarte bine în teren și au început meciul în forță, cu două ocazii ratate de Negoescu, ce aveau să prefațeze golul lui Manea din minutul 14.

Acesta a reluat violent din 6 metri o minge care a trecut prin careul mic al oaspeților, după un corner executat de Poiană. 1-0 pentru gazde, scor cu care, de altfel, s-a și intrat la cabine după prima repriză. În partea a doua, oaspeții au dominat jocul, steril însă, cu doar o singură mare ocazie la poarta lui Coca, portarul gazdelor respingând spectaculos un șut din interiorul careului de 16 metri. La poarta cealaltă, elevii lui Sorin Bălu l-au întins serios pe portarul Anca, Dârvaru, Artean, Săulescu și Ologu ratând ocazii care ar fi putut aduce liniștea pe bancă și în tribune. A venit însă și fluierul final care a consfințit reîntoarcerea Caransebeșului în al doilea eșalon fotbalistic cu o victorie.

fc-caransebes

Cei care au obținut-o au fost Coca, Săulescu, Goșa, Barbu, Manea, Lupu, Precup, Artean, Poiană, Negoescu și Dârvaru, în partea a doua Sorin Bălu aruncându-i în luptă și pe Dicu, Ologu și Himcinschi. „Este cea mai frumoasă zi din viața mea, pe care am așteptat-o de când am început să antrenez. Este debutul meu, îmi doream să fie cu dreptul. Meciul a fost infernal, exact cum am anticipat, însă atitudinea, determinarea și siguranța defensivă ne-au adus victoria. Jucătorii mei au dat totul, au băgat capul în contre, au alergat, au mai făcut și greșeli pentru că așa e la fotbal, dar ne-am organizat foarte bine. Mai avem nevoie de jumătate de an ca să ne omogenizăm, până atunci trebuie să jucăm cu capul și cu inima și trebuie să nu ne considerăm niciodată învinși”, a declarat, la conferința de presă de după meci, antrenorul gazdelor, Sorin Bălu.

fc-caransebes-suporteri

„Am întâlnit o echipă agresivă, dornică de afirmare, ne așteptam la un joc foarte greu, mi-am avertizat jucătorii că simpla prezență pe teren nu ne câștigă meciul. Felicit gazdele pentru dăruire, noi, din păcate, am jucat slab în prima repriză iar în a doua nu ne-am concentrat pe faza de atac”, a precizat și antrenorul Olimpiei, Cosmin Bodea. La final, bucurie mare și pentru primarul Marcel Vela, cel care înainte de meci pronosticase un 1-0 în stil italian.

„Am zis 1-0 pentru că am vrut să-mi dozez optimismul, știam că jucăm cu o echipă experimentată, cu pretenții de promovare. Cu puțin noroc, pronosticul mi-a ieșit, am început bine, sunt 3 puncte. Tonusul și atitudinea băieților îmi dau speranțe că vom fi o surpriză plăcută în acest campionat. Este o victorie și pentru acest public minunat, pentru că până la urmă oamenii sunt principalul sponsor al echipei, nu o clădire, instituție, un primar sau un consiliu local. Fiecare caransebeșean care plătește taxe la bugetul local este finanțator al acestei echipe iar fotbaliștii le sunt datori, prietenește, acestora cu evoluții bune”, a spus Vela.

Sursa: http://www.caon.ro/metalul-resita-si-fc-caransebes-au-invins-in-debutul-ligii-a-ii-a/1452412