Micile investiții se urnesc greu la Caransebeș

Mai exact, era vorba de studii de oportunitate pentru o pensiune turistică în apropiere de centura de ocolire, o sală de evenimente cu spații de cazare și restaurant, dar și pentru amenajarea bălții de la intrarea dinspre Reșița pentru pescuit recreativ și sportiv. Consilierii PSD, prin Florin Bogdea, Daniel Isac și Valentin Dascălu, au spus că era mai  normal ca Primăria să treacă mai întâi terenurile solicitate de investitori în intravilan, pentru că așa ar fi putut să ceară mai mulți bani la licitația pentru concesionarea acestor terenuri. Mai mult, social-democrații s-au declarat nemulțumiți și de prețurile de pornire la licitație stabilite de evaluatori.

„Nu era normal ca Primăria să-l treacă în intravilan și apoi tot Primăria să facă prețul normal pe teren? Noi stabilim aici 4 euro pe metru pătrat pe lună plata concesiunii. Dacă trecem noi în intravilan și scoatem la licitație, scoatem un preț mai mare. Sau să stabilim acum un preț, dacă la alții, tot pe acolo în zonă, am dat cu 11 euro. Putem modifica prețul în sus, nu în jos, nu contează raportul de evaluare, noi putem să-l dăm la cât vrem. Ori retrageți proiectul să ne clarificăm, ori putem veni cu o propunere de preț de la care se pornește licitația și atunci câștigă Primăria. Să iei un teren la 50 de euro pe an pe 49 de ani…. La fel la balta de pește, fiind vecină cu acest teren pentru sala de evenimente unde e 4 euro pe extravilan, evaluarea e de 1,5 euro, gândiți-vă numai câți pescari plătesc acel abonament de 89 de lei. Toată balta, 10 mii de metri, și teren construibil, la 1,5 euro e foarte puțin. La pensiune evaluarea e de 8 euro, mai sus am dat cu 12 euro, exact pe drumul de coborâre din centură la aeroport, hai să facem la toată lumea la fel”, a spus Bogdea.

Viceprimarul Marius Isac și secretarul general Ana Bratu au explicat că aleșii locali se pronunță acum doar asupra oportunității investiției, nicidecum asupra concesionării terenurilor, care este „ulterioară, prin licitație”, însă fără succes. În aceste condiții, primarul Felix Borcean a retras cele trei proiecte de pe ordinea de zi, în vederea clarificării situației, ceea ce înseamnă că investițiile respective mai au de așteptat. Cât timp? Vom vedea…

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/micile-investitii-se-urnesc-greu-la-caransebes/2375083/