Milioane de lei pentru a răzbi prin iarnă

Mai precis, pentru cele de funcționare, sentințe judecătorești sau cofinanțări de proiecte. Nu mai puțin de 16 milioane de lei ar fi necesari ca municipalitatea să iasă cu bine din iarnă, după calculele făcute de economiștii Primăriei Caransebeș. Iar primarul Felix Borcean e optimist că alocarea pentru Caransebeș va fi una consistentă, mai ales că, recent, vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat că va sprijni al doilea municipiu al județului.

„Toate merg conform planului, chiar am discutat de rectificare, noi am depus o solicitare de 16 milioane de lei. Directorul economic a avut o exprimare mai plastică, dacă primim 5 va fi cel mai bucuros. Eu sper chiar la mai mult. Sigur că e o negociere, nu e nicio șmecherie la mijloc, avem justificare pentru cele 16 milioane, că nu le-am depus așa, din neant. Sunt tot felul de facturi, de cheltuieli de funcționare, de cofinanțări la proiecte, o să fim nevoiți la spital să acordăm niște bani”, a explicat Felix Borcean.

Printre necesitățile Primăriei Caransebeș se regăsesc cheltuieli cu energia electrică, gazele naturale și combustibilii, creșteri de prețuri la materialele de construcții folosite în proiectele europene, reparații străzi și trotuare, centrală termică spital sau planșeu Colegiul Național „Traian Doda”.

JCS-Răzvan Mihalcea

Sursa: https://caon.ro/milioane-de-lei-pentru-a-razbi-prin-iarna/2400977/