Milioane pentru spitalul din Caransebes. Borcean sa aiba buzunare…

Milioane pentru spitalul din Caransebes. Borcean sa aiba buzunare…

Din cele 18 milioane de lei necesari pentru spital, patru milioane sunt alocate de la bugetul local.
 Aleşii caransebeşeni s-au reunit marţi într-o şedinţă extraordinară pentru a aproba suma cu care municipalitatea participă la reabilitarea Spitalului Municipal de Urgenţă, proiect care are o valoare totală de aproape 18 milioane de lei. Contribuţia urbei de pe Timiş şi Sebeş va fi importantă, de peste patru milioane de lei, dar este considerată mai mult decât necesară, în condiţiile în care proiectul va îmbunătăţi substanţial calitatea serviciilor medicale oferite în spital.

„Ţinem foarte mult la acest proiect, am primit acceptul de finanţare de la Ministerul Dezvoltării şi am aprobat suma cu care contribuim la buna implementare a acestuia“, a precizat edilul-şef Marcel Vela.

Celălalt subiect aflat în atenţia aleşilor locali în şedinţa de marţi s-a referit la actualizarea taxelor de autorizare şi de ocupare de teren în cazul de spargere a domeniului public, după ce în ultima perioadă s-au înregistrat mai multe situaţii de acest gen pe raza Caransebeşului, situaţii create mai ales de furnizorii de utilităţi. Astfel, agenţii economici vor plăti 200 de lei pentru o autorizaţie de săpare şi 30 de lei pentru fiecare metru pătrat de teren ocupat, în timp ce pentru persoanele fizice şi asociaţiile de proprietari tarifele sunt 50 de lei pentru taxa de autorizare şi 15 lei pentru metrul pătrat de teren ocupat.

Lidia Almăjanu