Un mic conflict se năștea în urmă cu câteva luni între Transal Urbis și locuitorii Jupei, cei din urmă fiind nemulțumiți că operatorul de salubritate depozitase deșeuri provenite din construcții și mobilier uzat pe raza localității, lângă apele Timișului. Între timp, Transal Urbis a încetat să mai ducă deșeuri acolo, ba chiar a și ecologizat zona, însă problema identificării unei noi locații a rămas. Iar în ședința legislativului local de zilele trecute, Mihai Minea a venit cu soluția, zona Tancodrom, pe care le-a și prezentat-o aleșilor în niște fotografii.
„Învățăm din greșeli, avem nevoie de această locație, am renunțat la Jupa, vă rugăm să aveți o analiză, să nu venim în consiliu să supunem la vot niște lucruri complicate. E vorba de Tancodrom, o suprafață de 315 mp care este și îngrădită, are și o construcție, are și drum pietruit. Avem nevoie, ca să putem face pasul următor, e nevoie de PUZ, durează, e nevoie de proiect și de amenajarea dotărilor tehnice necesare pentru ca apoi să fie predat în administrarea TransaL. Dacă dumneavoastră considerați că această locație este adecvată, vă rog să ne întâlnim zilele viitoare să discutăm pe baza acestei locații, ca să putem demara lucrările despre care vă vorbeam. Mai discutăm și despre tarife și alte lucruri pe care trebuie să le hotărâm împreună”, a explicat Minea.
Întrebat de consilieri dacă noul deponeu temporar nu e aproape de Schitul Sf. Pantelimon, administratorul Transal Urbis a precizat: „E ultima parcelă a fostului Tancodrom, departe de locuințe, la peste un kilometru de Schitul Sf. Pantelimon. Am căutat în tot orașul zone în care să nu fie nemulțumiri, este foarte necesară și urgentă pentru oraș o astfel de locație, să ducem mobilă, resturi din materiale de construcții și din tâmplărie, să facem stație de sortare să nu mai plătim chirie la Balta. La Tancodrom investiția nu e mare, e vorba de curent și de amenajarea acelei clădiri, acoperiș și o platformă betonată cu șanțuri și canal de decantare. Am rugămintea să studiați această propunere, să vă gândiți că undeva trebuie să facem asta, nu va mai fi acel deponeu ca la Gara mică”.
Problema a rămas în studiu, însă până atunci caransebeșenii au la dispoziție o benă pentru depozitarea deșeurilor inerte (materiale provenite din construcții), chiar în curtea Transal Urbis, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 7-15.
JCS-R.M.
Sursa: https://caon.ro/minea-are-solutia-deseurile-la-fostul-tancodrom/2387552/
More from my site
- Piaţa Gugulanilor şi-a luat un aparat pentru igienizare zilnică
- Să nu cumva să se dezgroape morții la spitalul din Caransebeș! Penalități de 0,5 la sută pe zi, din 2015 încoace!
- Onoare pentru cel dintai sprijin al natiunii
- Pesedistii ar merge cu autobuzul. Dar nu gratuit…
- BULETIN DE STIRI 30 06 2014 – INFOCARANSEBES
- Teiușul copiilor! Micuții din Caransebeș s-au distrat de ziua lor!