Minisateliţi și porți deschise la Aeroportul Caransebeș!

Minisateliţi și porți deschise la Aeroportul Caransebeș!

Scris de L.A. – CARANSEBEŞ – Aeroportul Caransebeș va fi miercuri, pentru câteva ore, capitala minisateliților din România. Asta pentru că, începând cu ora 10, aeroportul va fi luat cu asalt de 70 de tineri care participă la proba practică a concursului CanSat 2019, organizat de Agenția Spațială Română, Universitatea de Vest Timișoara și Aeroportul Caransebeș SA.

Pe lângă concursul propriu-zis, în care se vor întrece nouă echipe ce vor lansa și apoi recupera diferite tipuri de minisateliți, pe aeroport se vor derula și alte activități. Pasionații de acest domeniu vor putea asista la prezentări susţinute de cadre MApN sau oficiali ai Asociației Aeronautice Române, privind industria aeronautică românească sau posibilități de carieră în aviația civilă și militară.

„Nu vor lipsi zborurile de prezentare cu aeronave ale Aeroclubului României, Aero West Buziaș sau Dunca Expediții. De asemenea, reprezentanți ai aeroportului vor susține o conferință de presă la Liceul Max Aușnit, cu tema Aeroportul Caransebeș – trecut, prezent și viitor”, ne-a declarat omul de afaceri Daniel Olariu, cel care încearcă să revitalizeze aeroportul din Caransebeș și care a făcut posibil ca proba practică a concursului CanSat să se desfășoare într-un loc special amenajat.

Potrivit lui Olariu, în caz de vreme nefavorabilă, proba practică a concursului va avea loc o zi mai târziu. Cu alte cuvinte, se poate spune că miercuri, pe aeroportul din Caransebeș, va fi o zi a porților deschise pentru iubitorii de aviație și aeronautică, intrarea fiind nerestricționată.

Sursa: http://www.caon.ro/minisateliti-si-porti-deschise-la-aeroportul-caransebes/2239286