Muntii Banatului, promovati de Cornel Galescu

Muntii Banatului, promovati de Cornel Galescu

REŞIŢA – Cornel Galescu nu ratează nici o ocazie de a face lobby pentru judeţul Caraş-Severin şi, totodată, pentru România.

Viceprimarul municipiului CaransebeşCornel Galescu, însoţit de Gabriela Banaduc, director de Proiecte şi Programe în cadrul primăriei municipiului, Stelian Cornea, consilier, şi Daniel Magdu, reprezentantul românilor din Voivodina, a fost prezent zilele trecute în capitala Serbiei, Belgrad, la o întâlnire între reprezentanţi ai forurilor internaţionale din domeniul turismului şi inovaţiilor. „Discursul meu, însoţit de o prezentare video, a căutat să promoveze zona munţilor Banatului, în general, şi a Muntelui Mic, în particular. A fost o onoare şi o bucurie să pot vorbi despre relieful, natura şi facilităţile turistice din zona Caransebeşului”, ne-a declarat Cornel Galescu.

Profitând de circumstanţele întâlnirii, Cornel Galescu a avut numeroase discuţii pe teme de ecologie şi protecţia mediului cu reprezentanţi ai mediului politic şi academic din ţările învecinate. „Cred că a sosit momentul să ne prezentăm cu demnitate şi onoare în faţa Europei, după ce ani de zile ne-am agăţat de ideea de supravieţuire, de sectoare pe care alte ţări civilizate le-au abandonat de mult. E cazul să transformăm vânătoarea în photohunting şi să mutăm cursele Enduro de pe pajiştile protejate ale munţilor în poligoane special amenajate. Trebuie să avem curajul de a fi corecţi faţă de natură şi faţă de mediu, de a ne prezenta la un nivel de respect faţă de noi şi faţă de urmaşii noştri. Nu putem continua să lăsăm în urmă dezastre, tăind la întâmplare hectare întregi de pădure, omorând cu cruzime orice animal nevinovat ce se nimereşte în bătaia puştii ori transformând potecile munţilor în şanţuri pe care motocicliştii le accentuează în cursele lor prin sit-urile naturale Vrem să fim respectaţi ca naţiune şi acest lucru nu se poate face decât prin demnitate”, a subliniat alpinistul bănăţean.

La eveniment au participat doctori în ştiinţă, academicieni, analişti şi specialişti în economia turismului, profesori, directori de instituţii din Serbia, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Ungaria, Croaţia, Germania şi România.

Roxana Bălan Nafiru

Sursa: http://www.caon.ro/