Nu iau în calcul burse pentru mii de elevi!

În ultimele săptămâni s-a creat o adevărată emulație în rândul elevilor și cadrelor didactice din Caransebeș, care s-au pus pe alcătuit tabele cu elevii care s-ar încadra la primirea bursei de merit. Banii ar fi urmat să vină de la Primăria Caransebeș, însă edilul Felix Borcean, profesor la bază, a lămurit această chestiune.

„Nu e votat bugetul și nu pot să iau în calcul un astfel de proiect pentru că din experiența mea știu că foarte mulți elevi ar îndeplini criteriul acesta de primire a bursei, cred că în proporție de 80 la sută din elevii din Caransebeș se încadrează în media 8,50. Dacă ar fi fost un pic mai restrictiv, da, era de acceptat, sau dacă vine o finanțare guvernamentală, normal că e binevenită. Din ce am calculat eu, e un efort financiar de vreo două milioane de lei pe an, foarte mult, adică ar trebui să renunțăm la toate investițiile. Nu e un lucru rău, adică ceea ce spun acum e cumva cu două tăișuri, că primarul nu susține învățământul din Caransebeș. Doamne ferește! Dar acum nu pui toată presiunea pe o primărie care nu stă pe roze cu banii, nu e sac fără fund. Una e în mediul rural, cu doi trei elevi, și alta e în Caransebeș, unde ai mai bine de trei mii de elevi, din care vreo 2500 se încadrează la bursă. Chiar și cei mai neperformanți elevi se încadrează pentru că la materiile de pe pagina a doua a catalogului, sport, muzică, educație tehnologică, religie, au toți nota 10, și poți să ai 5 sau 6 la fizică, și per total ajungi la 8,50 și te încadrezi la bursă”, a explicat edilul Caransebeșului reticența în acordarea burselor de merit din bugetul local.

Municipalitatea i-a premiat anual doar pe elevii cu adevărat performanți, cu rezultate de excepție la fazele județene și naționale ale competițiilor școlare și sportive, ce-i drept, mult mai puțini la număr.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/nu-iau-in-calcul-burse-pentru-mii-de-elevi/2383367/