O cladire istorica a scapat de speculanti

O cladire istorica a scapat de speculanti

CARANSEBEŞ – După un an de zile de divergenţe, Primăria Caransebeş a ajuns la un acord cu BCR.

Astfel, în ceea ce priveşte chiria pentru clădirea în care funcţionează filiala bancară, BCR va plăti astfel municipalităţii o chirie de 12 euro pe metru pătrat pentru spaţiul din clădirea monument istoric Banca Graniţei.

„Urmează ca draftul de contract să fie aprobat şi de legislativul local în luna octombrie. Pentru întreaga suprafaţă, BCR-ul, ce la început intenţiona să ne achite doar 7 euro pe metru pătrat, a fost de acord să achite o chirie de 12 euro, o chirie corectă astăzi pe piaţa imobiliară. Deasemenea, cei de la BCR au fost de acord să ne achite şi restanţa pentru ultimul an de zile la nivelul de 12 euro”, a precizat primarul Marcel Vela.

Edilul-şef a adăugat că Primăria va avea şi alte avantaje, precum folosirea parcării aferente imobilului şi a unui corp nou de clădire. „În corpul nou, în întregime, Primăria îşi va putea desfăşura activităţi conexe deoarece acel spaţiu rămâne în proprietatea noastră şi poate fi folosit pentru orice destinaţie de interes public iar parcarea pe care banca o folosea până în prezent va deveni publică, iar Consiliul Local va decide cum o va administra”, a mai spus Vela.

Banca Graniţei, imobil cu o vechime de peste 200 de ani, a fost achiziţionată anul trecut de Primăria Caransebeş chiar de la BCR, pentru suma de 1,8 milioane lei. Municipalitatea a încercat în acest mod să evite faptul ca un monument istoric să încapă pe mâna unui speculant imobiliar.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/