O nouă afacere de familie demarată din fonduri europene, la Caransebeş


După croitoria pentru retuşuri din Piaţa Gugulanilor, investiţie de aproximativ 25.000 de euro, care şi-a început activitatea la sfârşitul lunii iunie, o nouă afacere de familie a demarat recent la Caransebeş. De data aceasta este vorba de o vulcanizare cu cele mai moderne dotări, pentru echilibrări dinamice, îndreptări jante, montări-demontări roţi sau umflare cu azot a pneurilor, inițiatoarea micii afaceri fiind Marusia Toth, sprijinită de fiul ei. Minigrantul este de peste 111.000 de lei și a fost accesat prin proiectul „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș”, derulat de Primărie, în parteneriat cu Asociația „Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare”, Episcopia Caransebeșului, Colegiul Național „Traian Doda” și Spitalul Municipal de Urgență.
Primarul Felix Borcean și membrii echipei de implementare a proiectului au văzut zilele trecute la fața locului mica inițiativă privată a Marusiei Toth, iar concluzia a fost unanimă: astfel de inițiative private dezvoltă viața economică și socială a Caransebeșului, atât prin locuri de muncă pentru persoanele defavorizate, cât și prin servicii de calitate în domeniul reparațiilor auto.
Proiectul „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș” are o valoare totală de 24,1 milioane de lei, fiind derulat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome. (G. Luca)

Sursa: https://www.7-zile.com/o-noua-afacere-de-familie-demarata-din-fonduri-europene-la-caransebes/