O noua infatisare pentru centrul istoric al Caransebesului

O noua infatisare pentru centrul istoric al Caransebesului

CARANSEBEŞ – Asta după ce administrația locală a investit peste 200.000 de lei în mobilier urban și stâlpi de iluminat.

Băncile amplasate de municipalitate, 18 la număr, dau un aer clasic zonei centrale, la fel ca și cei 54 de stâlpi de iluminat.

„Am achiziționat 14 divane și patru rotonde, ce se potrivesc perfect în centru, mai ales în perioadele când nu funcționează terasele. Sunt rezistente în timp, făcute pe o structură metalică ce a fost învelită în lemn și sunt decorate ca element floral cu brăduți. În ce privește stâlpii de iluminat, aceștia sunt de tip venețian. Am montat 54 de stâlpi mici, de trotuar, și cinci mari, doi fiind amplasați chiar în fața Primăriei”, a precizat șeful Serviciul Public de Întreținere și Reabilitare, Ion Gheorghe Ștefan.

Potrivit acestuia, tot în zona centrală, în scuarul de lângă Catedrala Episcopală, angajații municipalității au refăcut soclul monumentului care-l înfățișează pe generalul Traian Doda. „Era nevoie să intervenim la soclul statuii, care a fost distrus de-a lungul timpului din cauza intemperiilor. Acum l-am îmbrăcat în andezit, un material mult mai rezistent decât cel anterior, a mai adăugat șeful SPIR.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/