O registratoare a luat COVID-ul de la soacră şi l-a dus la spital

După ce în weekend, în această unitate spitalicească suport COVID-19 au fost confirmate cu SARS COV-2 trei asistente şi un brancardier, alte trei cadre medicale au fost infectate. Cazurile din weekend au fost semnalate la Compartimentul de Primiri-Urgenţe, iar celelalte trei pe secţia de Chirurgie.

Medicul chirurg Gheorghe Borcean, managerul SMUC, a făcut unele precizări legate de aceste cazuri: „Cadrele confirmate în weekend sunt de la Compartimentul de Primiri-Urgenţe, sunt asimptomatice şi urmează să fie din nou testate joi, după şapte zile de la prima testare, iar cazurile de la Chirurgie sunt altceva. E vorba de o registratoare medicală care s-a îmbolnăvit de la soacra ei, nu din spital, deci de la un membru al familiei sale, şi două asistente medicale care au fost în proximitatea acesteia. Toţi cei infectaţi sunt cazuri uşoare, asimptomatice, iar activitatea pe secţia de Chirurgie continuă, sigur, păstrând măsurile de protecţie, adică mască, halate, cască ş.a., bolnavii sunt şi ei protejaţi la contacte. În viziunea legiuitorului, potrivit actului normativ, personalul care păstrează măsurile de protecţie şi de izolare nu este contaminat şi nu contaminează“.

În total, şapte persoane din rândul personalului angajat la SMUC au COVID-19, respectiv trei asistente şi un brancardier la Primiri-Urgenţe şi două asistente şi o registratoare medicală de pe secţia Chirurgie.

JCS-Alexandra Gorghiu