O scanteie de viata pentru nou-nascuti

O scanteie de viata pentru nou-nascuti
CARANSEBEŞ – Un incubator ultraperformant pentru pentru nou-născuți a fost instalat de câteva zile în Spitalul Municipal de Urgență din municipiu.

Echipamentul menit să susțină viața bebelușilor reprezintă o donație a Fundației „Salvați Copiii” și a Clubului RotaryCaransebeș, costă aproape 15.000 de euro și este dotat cu toate facilitățile necesare. De asemenea, spitalul a mai primit și un aparat modern de monitorizare a nou-născuților, de ambele urmând să beneficieze Secţia de neonatologie.

„Vreau să mulțumesc celor care care au susținut această acțiune, Fundației Salvați Copiii și Clubului Rotary, pentru că era vital să avem un astfel de aparat în Secția de neonatologie. Aparatul în sine, dincolo de a ajuta un nou-născut să supraviețuiască, are toate dotările pentru reanimare sau pentru a asigura transportul în siguranță al nou-născutului cu elicopterul SMURD, în cazurile grave. Așadar, Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș și noi ca municipalitate mulțumim unor oameni cu inimă mare pentru bunăvoire și deschidere, pentru că, de fapt, au ajutat viețile nou-născuților, viețile viitorilor cetățeni ai Caransebeșului și ai zonei din jur care beneficiază de serviciile spitalului”, a declarat primarul Marcel Vela.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/