Oamenii vor, transportatorul nu poate

Oamenii vor, transportatorul nu poate

Scris de Lidia Almăjanu – CARANSEBEŞ – Mai mulți cetățeni din municipiu au sesizat redacția Jurnal CS cu privire la faptul că serviciul de transport în comun realizat de una din firmele private din municipiu lasă de dorit.

Oamenii spun că de un an microbuzele care asigură acest transport sunt într-o stare precară, orarul nu este respectat iar șoferii și patronul firmei au rămas indiferenți la problemele sesizate de călători.

„Din decembrie 2013 totul a fost din ce în ce mai rău, nu există microbuze corespunzătoare, ușile acestora nu se închid, scaunele sunt rupte, nu se respectă așa-zisul orar după care ar trebui să circule aceste mijloace, șoferii și patronul sunt indiferenți la sesizările călătorilor. Am colege la locul de muncă ai căror copii nu au cu ce merge la școală din Balta Sărată. Totul a culminat în 5 ianuarie 2015, când am ieșit în stație să mergem la serviciu și nu am avut cu ce, deoarece nu circula nici un microbuz al acestei firme, cel puțin nu pe traseul Pipirig – Balta Sărată. Nu exista nici un afiș cu vreo avertizare în acest sens, am înghețat o jumătate de oră în stație, după care ne-am vazut nevoiți să mergem cu taxiul”, ne-a scris o caransebeşeancă nemulţumită.

Administratorul firmei de transport în cauză, Adrian Stângu, a admis că sunt probleme ce țin de asigurarea microbuzelor pe mai multe trasee. „Din păcate, nu mai am șoferi, a trebuit să renunț la foarte mulți dintre ei din cauză că erau neserioși iar un șofer cu categoria D este foarte greu de găsit. În prezent, din lipsă de șoferi, mai asigur un singur traseu, cel spre Jupa, mă descurc cum pot”, ne-a declarat Stângu. O soluție pentru aceste probleme ar putea fi reînființarea, după mai bine de un deceniu, a transportului public de călători, măsură anunțată deja pentru acest an de municipalitate.

Sursa: http://www.caon.ro/oamenii-vor-transportatorul-nu-poate/1493458