Ocazii multe de gol, doar remiză alba

Ocazii multe de gol, doar remiză alba

CARANSEBEŞ – FC Caransebeş – Politehnica Timişoara 0-0, într-o nouă partidă amicală de fotbal.

Întâlnirea de verificare disputată pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş a început într-o notă de echilibru, caracteristică ce s-a păstrat până în ultimul minut, cu ocazii de ambele părţi, mai numeroase însă fiind cele trecute în dreptul gazdelor. Prima dintre acestea s-a consumat în minutul 6, când Săulescu a prins un şut din alergare de la 18 metri, balonul trecând razant cu transversala porţii apărate de Papp. Peste 7 minute, caransebeşenii şi-au mai trecut în cont o ocazie, cornerul de pe dreapta fiind deviat de Goşa, de la 8 metri, puţin pe lângă poarta timişoreană. Oaspeţii au avut o fază mai periculoasă de atac în minutul 18, când Carlos i-a pasat pe stânga lui Wilson, centrarea acestuia, deviată, a ajuns la Boldea, care, de la 14 metri, a reluat puţin pe lângă poarta caransebeşeană.

În partea a doua, în minutul 50, Goşa a trecut de două ori pe lângă gol, prima dată atunci când a executat excelent o lovitură liberă de la 22 de metri, jos, la rădăcina barei drepte, însă Papp s-a întins şi a respins în corner. În minutul 56 a fost rândul oaspeţilor să treacă pe lângă gol, după ce Bălace a executat o lovitură liberă de la 35 de metri obţinută de Keita, însă Rusu s-a arcuit şi a scos balonul din vinclu.
Timişorenii au pus în pericol poarta nou-intratului Bujor în minutul 67, la o fază în care Belu a reluat cu capul, la colţul scurt, centrarea trimisă din corner, la bara a doua, de Bălace, însă goal-keeper-ul caransebeşean a reuşit să reţină.

În minutul 86, Lupu, foarte activ pe partea dreapta, a trimis o minge în careu, fundaşii timişoreni au respins, însă numai până la Ganea, care, de la 18 metri, a trimis un şut razant cu transversala porţii apărate de Papp.

FC Caransebeş: Coca, Goşa, Barbu, Manea, Buşu, Artean, Precup, Săulescu, Poiană, Negoescu, Himcinschi; au mai jucat Bujor, Rusu, Ganea, Muscă, Lupu, Dârvaru, Centea, Cruceru şi Ologu. Antrneor, Sorin Bălu.

Poli Timişoara: Papp, Belu, Cânu, Scutaru, Todorov, Lazăr, Ov. Petre, Wilson, Boldea, Carlos, Szekely; pe parcursul partidei au mai intrat Rusu, Motreanu, Bălace, Keita, Trandu, Lassana Camara şi Popovici. Antrenori: Dan Alexa şi Sorin Vlaicu.

Un test reuşit pentru antrenori

La finalul meciului, cei doi tehnicieni au declarat că disputa a fost una reuşită. Sorin Bălu: „Din punctul meu de vedere, a fost un meci bun făcut de ambele echipe, un meci pe contre, în care fiecare formaţie a avut şansa de a câştiga partida. Consider că, după aspectul jocului, rezultatul de egalitate este echitabil. A fost, totodată, şi un test util în vederea meciului de Cupă, cu Pandurii II Târgu Jiu, fiindcă noi, aici, la Caransebeş, mereu suntem în teste, pentru că încă nu am stabilit lotul, suntem încă în căutări, însă, în cel mai scurt timp, trebuie să definitivăm formula, fiindcă trebuie să cristalizăm anumite relaţii de joc, să fim omogeni, deoarece din vechea echipă au mai rămas doar cinci jucători, ceilalţi fiind aduşi din mai multe părţi, iar eu consider că suferim un pic la capitolul relaţii de joc, prin urmare vom lucra la cristalitarea unui prim 16, ca să spun aşa”.
La rândul său, Dan Alexa a precizat: „A fost un meci amical bun, care a venit după o perioadă mai grea… Caransebeşul e un adversar bun, azi ne-au pus probleme în unele momente ale jocului, şi cred că noi aveam nevoie de o echipă care să se apere, care să plece pe contraatac, care să fie la fel ca adversarele cu care ne vom întâlni în Liga a II-a. Venim după un cantonament la Herculane, greu, la fel ca şi antrenamentele pe care le facem, chiar în dimineaţa meciului de azi am avut unul… În meciurile amicale am schimbat mai multe formule, chiar şi cu juniorii cărora le voi acorda încredere, şi, una peste alta, cred că acesta a fost un test reuşit”.

Sorin Rogoz

Sursa: http://www.caon.ro/ocazii-multe-de-gol-doar-remiza-alba/1446383