Olariu: La liceul nostru, elevii nu vor pierde ani din viata

Olariu: La liceul nostru, elevii nu vor pierde ani din viata

Scris de R.M. – CARANSEBEŞ – Nou apărut în peisajul învățământului caransebeșean, Liceul Tehnologic Max Ausnit, care pregătește tehnicieni de aviație, a făcut ceva vâlvă în rândul oamenilor. Au existat chiar voci care au pus la îndoială legalitatea funcționării acestui liceu. Inițiatorul proiectului, omul de afaceri Gabriel Olariu, i-a liniștit însă pe părinții elevilor înscriși deja, dar și pe cei care ar dori să-și îndrume copiii spre o astfel de instituție de învățământ.

„În acest moment avem autorizația emisă de ARACIP, autoritatea care autorizează școlile, avem deja confirmarea că ordinul de ministru a fost emis cu data de 7 septembrie, pentru ca noi să avem voie să începem anul școlar, doar că, dacă-mi permiteți o glumă, avionul care aduce ordinul de ministru nu a aterizat încă la Caransebeș, dar ordinul există. Când vom avea ordinul în mână, îl vom transmite imediat Inspectoratului Școlar și Primăriei Caransebeș pentru includerea liceului nostru în rețeaua școlară a municipiului”, a explicat Olariu.

Omul de afaceri, care vrea să revigoreze activitatea aeroportuară la Caransebeș, avertizează însă că Liceul Tehnologic Max Ausnit este o școală unde se va învăța meserie și nu doar un loc unde elevii să piardă ani din viață. „Partea de educație este gratuită, avem manuale, avem toți profesorii, avem oameni calificați pentru practică și instruire de specialitate, avem tot ce este nevoie pentru ca o școală să funcționeze. Avem copii din Bistrița, Timișoara, Săcălaz. I-am ajutat cu cazarea și îi vom ajuta și cu transportul. Așa cum le-am spus părinților, aici nu e o școală în care copiii să piardă patru ani din viață, aici vin să facă școală, va fi o școală semimilitarizată, ei vor trebui să învețe meserie în primul rând. Puteam să facem acest program și sub formă de școală profesională, dar am vrut liceu tocmai ca să nu le tăiem aripile acestor copii și dacă vor să se facă ingineri, să se facă, noi ne bucurăm”, a mai adăugat Olariu.

Vizavi de ordinul ministrului Educaţiei, inspectorul şcolar general Lenuţa Ciurel ne-a declarat: „Până în acest moment nu s-a primit ordinul pentru funcţionarea Liceului Max Ausnit din Caransebeş, probabil a stat mai mult la semnat pe masa ministrului. De-abia în momentul în care vom primi acest document putem şti de la ce dată va fi funcţional pentru că Ministerul poate spune că se va deschide începând cu anul şcolar viitor, sau în acest an, deşi nu cred că se mai poate să înceapă acum“.

Sursa: http://www.caon.ro/olariu-la-liceul-nostru-elevii-nu-vor-pierde-ani-din-viata/2112778