Orasul care va investi 30 de milioane de lei in infrastructura

Orasul care va investi 30 de milioane de lei in infrastructura
CARANSEBEŞ – Peste 72, 2 milioane lei are municipiul Caransebeș în acest an la dispoziție pentru o bună funcționare, după ce bugetul pe 2014 a fost aprobat de Consiliul Local.

Aproape jumătate din această sumă, adică peste 30 de milioane de lei, va fi alocată pentru investiții. Reabilitarea Stadionului Municipal, reparații capitale și amenajări pe multe străzi, amenajarea Pieței Dragalina, realizarea unui centru turistic sau achiziționarea de aparatură performantă la Spitalul Municipal de Urgență sunt doar cateva dintre cele mai importante investitii cuprinse în acest an în planul de dezvoltare urbană gândit de municipalitate. Alte fonduri consistente vor intra în bugetul local din proiectele europene derulate de administrația locală.

„Este de subliniat faptul că în acest buget proiectele europene au o pondere importantă, cea mai mare din istoria bugetelor locale ale municipiului Caransebeș, de peste 27,5 milioane lei. Pe lângă acestea, mai avem și proiecte obținute prin operatorul de apă și canal, și aici mă refer la noua stație de tratare a apei, noua stație de epurare și noile rețele de canalizare, alte trei lucrări de anvergură ce vor aduce sume de ordinul zecilor de milioane de lei la bugetul local. Sunt sigur că 2014 este un an bun din punct de vedere economic și financiar, care va continua trendul ascendent al municipiului Caransebeș“, a precizat primarul Marcel Vela.

Cum nu au existat obiecții din partea aleșilor locali, bugetulCaransebeșului a trecut fără probleme, la fel ca și cele ale unor societăți aflate în subordinea legislativului local.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/