Organigrama lui Dumbravă, la mâna consilierilor locali

Dumbravă le-a spus aleșilor locali încă de acum câteva săptămâni că unele măsuri pe care le are în plan pentru redresarea financiară a spitalului prevăd și reduceri de personal. Iar acum spune că va veni în fața consilierilor pentru a-și susține noua organigramă: „Noi am depus noua variantă de organigramă la Consiliul Local, dar nu doar organigrama, și alte programe, pentru că eu am vrut și am insistat să fie o ședință doar pentru spital, pentru ca atenția consilierilor să fie concentrată numai pe spital, ședință nu doar pentru organigramă, ci pentru multe alte chestiuni. Un istoric al spitalului, evoluția spitalului din aprilie, de când am preluat conducerea spitalului până acum, atât financiară, cât și ca pacienți și cazuistică, dar și perspectivele pentru perioada următoare, scurtă, medie și lungă. Știți că la prima ședință la care am participat am vrut, și acum spun același lucru, să existe transparență totală între noi, cetățeni și autorități cu atât mai mult. Voi fi prezent la ședința de consiliu local să explicăm și să răspundem întrebărilor care ne vor fi puse”.

Ce prevede, printre altele, noua organigramă? Spre exemplu, chirurgul Bhupinder Singh primește întăriri serioase la Compartimentul de Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, asta însemnând 12 noi angajați, asistenți, infirmieri și registrator. Același lucru se va întâmpla și la Compartimentul de Psihiatrie pediatrică, unde apar în noua organigramă opt posturi. Se înființează, de asemenea, un compartiment nou, cel de Recuperare medicală, medicină fizică și balneologie, însă aici angajații vor fi aduși de la Compartimentul Oftalmologie, care nu va mai funcționa decât în ambulatoriul integrat ca și cabinet. Tot un compartiment nou în structura spitalului va fi cel de Gastroenterologie.

Și ambulatoriul integrat va beneficia de mai multe posturi noi, un medic specialist de medicina muncii și 16 de asistenți medicali. Iar la capitolul TESA, cele mai importante modificări sunt la Financiar-Contabilitate, acolo unde se desființează trei posturi de economist, măsură anunțată de Adrian Dumbravă încă de la precedenta ședință de consiliu local, după ce a fost acuzat în plen de mai mulți angajați ai compartimentului că vrea să-i dea afară fără motive.

Așadar, marți, 31 august, organigrama Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș va fi pe masa aleșilor locali pentru un vot pozitiv sau negativ. Până atunci, interimarul Dumbravă mai are de trecut un hop, cel al concursului de manager plin, programat pentru ziua de luni, 30 august, la care este singurul competitor.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/organigrama-lui-dumbrava-la-mana-consilierilor-locali/2388349/