Osiile caransebeșene pe locomotivele suedezilor

Osiile vor utila cinci locomotive TransMontana produse de Softronic Craiova, partenerul tradițional al celor de la Caromet, locomotivele urmând să ajungă până la finalul acestui an la Green Cargo Suedia.

„Osiile ce echipează aceste locomotive fiabile produse de partenerii noștri de la Softronic sunt fabricate aici, în Uzina CAROMET. Mulțumim partenerilor și tuturor colaboratorilor noștri pentru acest mic succes al unei industrii atât mari în alte timpuri și le dorim colegilor de la Softronic Craiova mult succes în continuare. Suntem mândri să luăm parte ca furnizori la acest proiect românesc de succes”, spun cei de la Caromet Caransebeș.

Comenzile de osii caransebeșene nu se limitează doar la cele cinci locomotive, pentru că în Suedia vor ajunge în anii următori mai mult de 100 de TransMontana. Iar asta înseamnă că încă există viitor pentru uzina care odată avea peste 1000 de angajați, așa cum bine a remarcat unul din foștii săi directori, Dumitru Cojocaru, astăzi un venerabil pensionar: „O dovadă certă că mai are viitor (uzina Caromet – n.r.). Nu e simplu, nici ușor să asimilezi produse noi. Dar e obligatoriu pentru viitor”.

JCS-Nina Curiţa

Sursa: https://caon.ro/osiile-caransebesene-pe-locomotivele-suedezilor/2389755/