„Parca nici nu mi-as mai aminti de razboi”

„Parca nici nu mi-as mai aminti de razboi”
CARANSEBEŞ – Sute de caransebeșeni au profitat de vremea bună și au dat onorul militarilor români, de Ziua Armatei.

Galerie foto 

Manifestările s-au desfășurat la monumentul generalului Ioan Dragalina, acolo unde, în prezența militarilor și veteranilor de război, a oficialităților locale, județene şi a parlamentarilor, a avut loc ceremonialul specific unui astfel de eveniment. După slujba religioasă, au urmat alocuțiunile oficialităților, care au arătat că gândurile românilor trebuie să se îndrepte în această zi spre cei care și-au dat viața pentru apărarea țării.

„La 25 octombrie se cuvine ca tuturor eroilor neamului și veteranilor de război care au înfruntat gloanțele și vitregia războiului și și-au dat viața, să le aducem un pios omagiu și să le transmitem de peste timp recunoștința veșnică din partea generațiilor de azi”, a precizat comandantul Garnizoanei Caransebeș, colonelul Viorel Pietraru.

„Astăzi, în fața generalului erou al Caransebeșului, omagiem jertfa înaintașilor noștri. Militarii formează pilonul și fundamentul statului român, sunt oameni care au ceva în plus față de noi, civilii, care suntem mai puțin structurați si meticuloși”, a spus și primarul Marcel Vela în discursul său. Tot mai puțini în fiecare an, veteranii nu și-au uitat camarazii și au venit să le cinstească memoria.

„Când ne-am înființat asociația, eram 2800 de veterani și văduve, acum am mai rămas 200. Parcă nici nu mi-aș mai aminti de război, nemâncat, nespălat, nedormit, nu știai ce se va întampla cu tine a doua zi”, a spus cu lacrimi în ochi Severin Mandriș, președintele veteranilor caransebeșeni.

Au urmat depunerile de coroane și parada militară îndelung așteptată de sutele de persoane care au luat parte la ceremonii, totul încheindu-se la Cercul Militar în stil ostășesc, cu o fasole la cazan cu cârnați.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/