Parcometre in centrul Caransebesului

Parcometre in centrul Caransebesului

Scris de R.M. – CARANSEBEȘ – Consiliul Local a stabilit orarul și tarifele de taxare în zonele unde vor fi amplasate noile aparate.

Staționarea mașinilor în zona centrală și în Parcul Teiuș s-a aflat din nou pe masa consilierilor caransebeșeni, care au aprobat modificarea și completarea regulamentului privind taxarea și parcarea autovehiculelor în municipiu. „Am depus un amendament la comisie, a rămas că taxarea să fie până vineri inclusiv, nu și sâmbăta și duminica, și propun ca și ora de taxare să fie maxim până la 18, nu până la 22, nu mi se pare corect până la 22. Timișoara și restul orașelor taxează până la ora 17, înțeleg până la ora 18, să mai facem un leu la buget. Iar în Teiuș să rămână cum am stabilit”, a precizat social-democratul Valentin Dascălu, contrazis ușor de un alt coleg de partid, Daniel Isac: „E cam mult 10 lei accesul în Teiuș. Mie mi se pare totuși cam mult, dacă mă duc dimineața și seara cu copilul la plimbare, dau 20 de lei”.

Primarul Felix Borcean a mai explicat o dată că acest tarif, de 10 lei/autovehicul/acces, cu mașina în parc, este tocmai pentru a proteja această zonă verde a municipiului. „Există și parcărifoarte aproape de Teiuș, tariful e pentru a proteja Teiușul, dar de ce nu și pentru a încasa la bugetul local, dacă totuși doriți să intrați cu mașina în parc. În ceea ce privește parcările din zona centrală, păstrăm anul acesta tariful de 1 leu pe oră, dar cred că eficiența va fi mult mai mare odată cu introducerea acestor aparate de taxat automate, care vor fi amplasate. Pentru zona centrală vor fi două puncte de taxare, plus sistemul de bariere din Parcul Teiuș”, a adăugat edilul.

Pentru început, parcometrele vor fi amplasate în parcarea de la Mall (inclusiv străzile Efrem Zăcan și Sadoveanu) și în parcarea din Centrul Civic (zona bl. 13 – str. Episcopiei, bl. 1 – str. Ștefan Herce, bl. 1A și 1B – str. M. Halici, bl. D – str. M. Viteazu, bl. 1 și 3 – str. Ardealului). Șoferii trebuie să mai știe că staționarea fără tichet se pedepsește cu amendă între 300-500 lei, iar depășirea timpului de staționare conferit de tichetul de parcare cu amendă între 200-300 lei.

Sursa: http://www.caon.ro/parcometre-in-centrul-caransebesului/1875531