Pe aici nu se trece decat cu bani!

Pe aici nu se trece decat cu bani!

Şoferii îşi pot achiziţiona, de câteva zile, autorizaţiile de liberă trecere prin Caransebeş de la mai multe benzinării din oraş.

Administraţia locală a încheiat un protocol de colaborare cu staţiile de carburanţi Şansa (str. Ardealului), Manheim OIL (str. Calea Severinului) şi Sipetrocom (DN 6, km 468), astfel că şoferii nu mai sunt nevoiţi să se deplaseze la Compartimentul de Mediu din cadrul Primăriei pentru a plăti contravaloarea autorizaţiilor de liberă trecere.

Chiar şi aşa însă, sunt cazuri de şoferi care nu respectă restricţiile de circulaţie impuse de municipalitate după reluarea circulaţiei pe centura de ocolire a Caransebeşului. În ultimele săptămâni, Poliţia Locală a amendat mai mulţi conducători auto care circulau cu vehicule mai mari de 3,5 tone prin Caransebeş, fără a avea autorizaţie de liberă trecere.

Aceştia şi-au motivat prezenţa pe străzile de interior prin faptul că nu au ştiut de aceste restricţii, asta deşi la toate intrările în municipiu sunt amplasaţi indicatori de restricţie şi panouri semnalizatoare. Câţiva dintre aceşti şoferi au contestat la Judecătoria Caransebeş, fără succes, amenzile primite, care conform deciziei Consiliului Local sunt cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei.

Aşa cum JCS a mai scris, administraţia din capitala gugulanilor a aprobat circulaţia maşinilor grele pe străzile municipiului doar în urma achitării unor taxe şi doar în anumite perioade ale zilei, măsură necesară pentru descongestionarea traficului rutier din Caransebeş.

Lidia Almăjanu