Pe caransebeșeni îi paște o scumpire a tarifelor la gunoi

Așa cum administratorul operatorului de salubritate din Caransebeș, Mihai Minea, a anunțat în câteva rânduri în plenul consiliului local, tarifele la gunoi ar putea fi majorate, atât pentru populație, cât și pentru firme, ultima creștere de acest gen având loc în 2017.

Dacă în cazul persoanelor fizice creșterea propusă de Transal Urbis e de aproape 50 la sută, de la 8,85 lei/persoană/lună fără TVA la 12,75 lei/persoană/lună fără TVA, la cele juridice e  mai mică, de la 123,6 lei/metru cub/lună fără TVA la 137,1 lei/metru cub/lună fără TVA. Iar asta nu e tot, pentru că operatorul de salubritate propune încă 50 la sută în plus la noile tarife, dacă persoanele fizice și juridice nu respectă colectarea selectivă a deșeurilor pe fracțiile cuvenite (hârtie, plastic, metal, sticlă). Caransebeșenii pot face până în 20 octombrie 2021, în scris, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind solicitarea celor de la Transal Urbis. Acestea se depun la sediul Primăriei Caransebeș, la Compartimentul Relații cu publicul sau online, la adresa primaria.caransebes@gmail.com.

Cel mai probabil, la ședința ordinară din luna octombrie, solicitarea Transal Urbis va ajunge în dezbaterea consilierilor locali, care vor decide dacă tarifele se majorează sau nu. Și n-ar fi prima oară când tarifele la gunoi ar fi în atenția aleșilor. În 2017, spre exemplu, când fostul director Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu, cerea preț mai mare la gunoi, social-democrații s-au opus vehement, propunând chiar micșorarea tarifelor de salubritate sau desființarea societății de profil și aducerea unui operator privat. „Transal să vină cu o propunere de micșorare a tarifului, pentru că acest cost e destul de mare pentru populație. Dacă nu, să găsim alte soluții, putem să desființăm Transal, să găsim alt operator să vină la licitație”, spunea atunci consilierul social-democrat Valentin Dascălu.

Ce va fi, dacă pe lângă gaz, curent și apă caransebeșenii vor plăti și pentru gunoi mai mult, vom afla la sfârșitul acestei luni!

JCS-Răzvan Mihalcea

Sursa: https://caon.ro/pe-caransebeseni-ii-paste-o-scumpire-a-tarifelor-la-gunoi/2389627/