Pe centura, mai la toamna

Pe centura, mai la toamna

De ceea ce le era frică, nu au scăpat. Caransebeşenii mai au de suportat traficul greu prin interiorul municipiului cel puţin două luni de acum înainte.

Aşa cum mai mulţi specialişti au estimat încă din luna mai, lucrările de reparaţii la centura de ocolire aCaransebeşului vor dura mai mult decât se preconizase iniţial, adică 1 august. De câteva săptămâni, firma Copisanu mai lucrează la porţiunea închisă traficului rutier, în aşteptarea unor aprobări de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Mai concret, este vorba despre unele soluţii tehnice propuse de constructorul spaniol care au fost respinse de CNADNR.

„Am propus până acum trei soluţii tehnice de reparaţii la pod, toate respinse de Companie, în urmă cu câteva zile am trimis-o pe cea de-a patra, aşteptăm să vedem dacă primim aprobare că să ne putem apuca de lucru”, a spus unicul oficial Copisa găsit marţi pe şantierul ce ar fi trebuit să forfotească de utilaje şi muncitori. Întrebat care este termenul de finalizare a lucrărilor, în cazul în care CNADNR dă acordul pentru soluţia constructorului, oficialul spaniol a fost tranşant: „Două luni”.

În aceste condiţii, locuitorii municipiului vor fi nevoiţi să suporte zgomotul şi poluarea produse de traficul greu, cel puţin până aproape de finalul toamnei, aceasta în cazul fericit în care CNADNR găseşte convenabilă, într-o perioadă cât mai scurtă, soluţia tehnică propusă de cei de la Copisa.

Reamintim că administraţia locală din Caransebeş a propus, pentru protejarea cetăţenilor şi a clădirilor istorice, mai multe variante pentru ca circulaţia maşinilor de mare tonaj să nu se desfăşoare din nou prin interiorul muncipiului, însă niciuna din acestea nu a fost pe placul celor de la CNADNR. Ca urmare, municipalitatea s-a văzut nevoită să aplice o taxă de tranzit tuturor vehiculelor care depăşesc 3,5 tone, fondurile strânse la bugetul local urmând a fi folosite pentru refacerea străzilor afectate de traficul greu.

Nina Curiţa