Pensionarii caransebeseni stiu sa se distreze

Pensionarii caransebeseni stiu sa se distreze

Scris de R.M. – CARANSEBEȘ – Câteva sute de vârstnici caransebeșeni s-au chefuit până târziu în noapte la cantina Primăriei, la petrecerea organizată pentru pensionarii care pe 1 octombrie, sărbătoresc Ziua Internațională a Vârstnicilor. Petrecerea a fost una reușită, oamenii s-au simțit foarte bine, și-au îmbrăcat ținuta de gală, au dansat ca în tinerețe, iar câțiva dintre ei au și fost premiați de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Caransebeș.

Ecaterina Socol și Elena Jurcă au împlinit 90 de ani, iar Vladimir Marcu 94 de ani. Sunt 40 de ani de când sunt în CARP, acum îl conduc, iar acești oameni erau și acum 40 de ani în CARP. M-am gândit la ei pentru că au ajuns la această vârstă, așa că le-am oferit o diplomă, o sumă modică de bani și un buchet de flori. S-au bucurat, au plâns, nu s-au așteptat să le facem această frumoasă surpriză, au zis că la această vârstă nu credeau să-i mai bage cineva în seamă. Despre petrecere, vă spun doar că pensionarii sar în sus de bucurie când îi anunț că se organizează câte un chef. Mulțumesc și Primăriei care ne-a sprijinit de fiecare dată, atât dlui Felix Borcean, cât și dlui Marcel Vela, și ne bucurăm că astăzi și-au rupt din timpul lor pentru a fi alături de noi”, ne-a declarat șefa CARP Caransebeș, Paraschiva Radu.

„Un eveniment frumos ca toate evenimentele din Caransebeș,care adună la masă persoane care au trudit pentru Caransebeșde-a lungul unei vieți. O felicit pe dna Chiva pentru această organizare și le doresc pensionarilor cât mai multe astfel de momente frumoase. Sper ca la următorul chef să putem sta mai mult, ne-ar plăcea foarte mult”, a spus și primarul Felix Borcean.

Prezent la petrecere, senatorul Marcel Vela a primit, în aplauzele pensionarilor, o diplomă de excelență pentru sprijinul pe care l-a acordat vârstnicilor din Caransebeș de-a lungul anilor. „Mă bucur foarte mult că această tradiție, de Ziua Persoanelor Vârstnice, ca oamenii să se simtă bine, să zâmbească, să fie fericiți, merge mai departe. Acești bunici pregătesc viitorul Caransebeșului, au grijă de generațiile care vin pentru ca acestea să construiască mai departe municipiul nostru, așa cum au făcut-o ei. Spiritul Caransebeșului este în această sală. Diploma a fost o surpriză deosebită, dar nu o merit doar eu pentru că în cei 12 ani cât am fost primar, tot ceea ce am făcut pentru pensionari am făcut cu echipa de la Primărie”, a precizat și senatorul Vela.

Așa cum spuneam, petrecerea s-a întins până târziu în noapte, distracția și voia bună fiind principalele ingrediente. Meniul a fost pe placul vârstnicilor, muzica populară la fel, însă nu au lipsit nici momentele în care s-au depănat amintiri sau dezbaterile asupra problemelor arzătoare din politică.

Sursa: http://www.caon.ro/pensionarii-caransebeseni-stiu-sa-se-distreze/1907047