Pentru profesori da, pentru strand ba

Pentru profesori da, pentru strand ba

Scris de Răzvan Mihalcea – CARANSEBEŞ – Asta ar fi concluzia votului privind rectificarea bugetară de la Caransebeș, aprobată în ultima ședință a Consiliului Local doar cu votul majorității liberale.Este vorba de o rectificare pozitivă de 198.000 lei pentru salariile asistenților persoanelor cu handicap și 692.000 lei pentru salariile cadrelor didactice, dar și de o redistribuire de fonduri neconsumate pe unele capitole și alocate pentru lucrările de la ștrandul municipal.

„Noi ne abținem pentru că la ședința când s-au aprobat banii pentru ștrand nu am fost prezenți și acum se suplimentează cu 300 de mii, după ce s-a făcut recepția ștrandului și nu putem fi de acord. Suntem de acord cu rectificarea pentru profesori, pentru celelalte, dar nu suntem de acord cu ce se ia la ștrand”,a spus consilierul Valentin Dascălu (PSD)primarul Felix Borcean venind imediat cu răspunsul: „Nu s-a făcut nicio recepție finală”.

Aceleași discuții au apărut și la punctul privind aprobarea documentației tehnico-economice pentru amenajarea căilor acces cu dale și scări de acces la bazinul mic de la ștrand și amenajarea cu dale a curții interioare de la Colegiul „C.D.Loga”, unde consilierii social-democrați au acuzat faptul că devizul ar fi mult prea mare și că trebuiau cumpărate materialele cele mai ieftine.

„Nu știu cine sunt ei să decidă dacă acel deviz de lucrări e sau nu corect. Fiecare poate să spună ce vrea, e libertate de exprimare în Consiliul Local. E ca și atunci când au spus că salariile reprezintă peste 70 la sută din bugetul local, ceea ce era foarte departe de adevăr. Am observat și remarcile mai puțin corecte din presă cum că la Caransebeș nu se mai întâmplă nimic, probabil că unii asta își doresc, să nu se mai întâmple nimic. Ei bine, se întâmplă”, a conchis edilul Caransebeșului la finalul ședinței.

Sursa: http://www.caon.ro/pentru-profesori-da-pentru-strand-ba/1905346