Peste 43 de milioane de lei pentru piste de biciclete și transport electric în Caransebeș

 

„E cel mai dorit proiect al nostru, nu doar al meu, al echipei care a lucrat foarte mult la el și care a pus mult suflet, multă pasiune, cu piste de biciclete, cu transport electric, străzi și trotuare care vor fi reabilitate!“, a spus primarul Felix Borcean în redacția CAON.

Potrivit edilului, principalii indicatori ai proiectului sunt achiziționarea a 2 microbuze electrice, 1 autobuz electric, 2 stații de încărcare, construirea unui terminal transport public, amenajarea a 24 km piste de biciclete, modernizarea și extinderea a 11 km trotuare, modernizarea și asfaltarea a 2 km de carosabil, desenarea de marcaje tactile, montarea de indicatoare și achiziționarea de mobilier urban.

În ceea ce privește pistele de biciclete, sunt patru trasee: Traseul 1 merge de la fosta uzină Caromet până în Teiuș, acolo unde se conectează cu pista existentă de pe Dâlmă. Cel de-al doilea traseu leagă zona Caromet de Balta Sărată, traseul 3 face legătura între strada Muntele Mic și centură și apoi spre Parcul Teiuș, iar traseul 4 merge din zona centrală spre traseele 1 si 2.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/peste-43-de-milioane-de-lei-pentru-piste-de-biciclete-si-transport-electric-in-caransebes/2420789/