Piaţa Gugulanilor: Hala de lactate, pe ultima sută de metri

Zilele trecute, în Piaţa Gugulanilor din Caransebeş au sosit cele 11 vitrine frigorifice pentru Hala de lactate, ultimele dotări de care era nevoie pentru ca acest spaţiu comercial să fie dat în folosinţă.
„Pentru a putea autoriza această hală, era nevoie de aceste vitrine frigorifice şi de cele 11 cântare electronice cu sarcină maximă de 15 kg. Am primit o ofertă de la societatea Maxigel Ploieşti, o firmă cu experienţă în domeniul alimentar şi frigorific, ştiind că vom beneficia astfel de garanţia şi siguranţa că vom avea echipament de calitate, la preţuri accesibile, produsele lor fiind conforme cu cerinţele directivelor Comunităţii Europene în domeniu şi cu standardele de calitate în vigoare. Prin urmare, am achiziţionat de la ei zece vitrine frigorifice de 1,87 metri şi una mai mică, de 1,25 metri, valoarea totală a investiţiei, făcută din veniturile proprii de Piaţa Gugulanilor, fiind de 155.218 lei. În prima hală, care e de dimensiuni mai reduse, vom monta patru vitrine frigorifice mari plus pe cea mică, iar în cea de a doua vor fi celelalte şase. Noi sperăm ca până la evenimentul pe care îl aşteptăm cu toţii, «Toamna la Gugulani», care va avea loc între 30 septembrie şi 3 octombrie, ajunsă la ediţia cu numărul 11 şi în cadrul căreia vom premia producătorii care au activitate permanentă aici, cu condiţia ca aceştia să-şi poarte straiele populare din zonele din care provin, să deschidem, atât pentru ei, cât şi pentru clienţii noştri, această hală”, ne-a spus Luminiţa Verdeş, şef birou în cadrul Serviciului Public Piaţa Gugulanilor.
La Caransebeş a fost deja un reprezentant al firmei Maxigel pentru a monta şi a pune în funcţiune cele 11 vitrine frigorifice. Hala de lactate va fi dotată cu climatizare şi camere de supraveghere, având totodată o delimitare între vestiar şi grupul sanitar, iar producătorii vor avea acces în incintă pe o altă intrare decât clienţii. Cu noua dotare, ne-a mai spus Luminiţa Verdeş, producătorii nu vor mai utiliza cântarele proprii, ci vor opera cu cele 11 aparte electronice achiziţionate zilele trecute, tot de la firma Maxigel.
„Totodată, de câteva luni Piaţa Gugulanilor mai are un contract în derulare, pentru achiziţionarea a două parcometre cu autonomie proprie, cu celule fotovoltaice, pentru a veni în sprijinul celor care utilizează parcările cu plată aferente pieţei. Ora va costa tot 2 lei, dar se va putea plăti şi prin sms sau cu cardul. Investiţia e făcută tot din venituri proprii, şi aici aş vrea să menţionez că tot ce se întâmplă la noi, în Piaţa Gugulanilor, pentru desfăşurarea lucrurilor în condiţii optime, se face prin autofinanţare, în condiţiile în care anul trecut a fost pandemie, anul acesta taxele nu au fost majorate decât cu indicele de inflaţie, acestea fiind cele mai mici din zona de vest a ţării. Pentru cei care au rezervare zilnică pentru o masă în sectorul de producători, taxa e de 5 lei, iar rezervarea lunară pentru o masă este de 70 de lei. Suntem una dintre cele mai bogate pieţe, vizavi de vânzători, fiind «inundaţi» de producători din judeţele Dolj, Mehedinţi sau Timiş, ca să nu mai vorbesc de Caraş-Severin. Ei se simt bine aici, ca acasă”, a mai spus Luminiţa Verdeş.
Bianca METEŞ

 

Sursa: https://www.7-zile.com/piata-gugulanilor-hala-de-lactate-pe-ultima-suta-de-metri/