Pica finantarea proiectelor? Pică şi AquaCaraş…

Pica finantarea proiectelor? Pică şi AquaCaraş…

CARANSEBEŞ – Primarul Marcel Vela speră că licitaţiile pentru apă şi canalizare sunt corecte şi că nu se vor pierde cele nouă milioane de euro.

După ce Jurnal CS a scris zilele trecute despre posibilitatea ca AquaCaraș să piardă finanțarea pentru mai multe rețele deapă și canalizare din județ, printre care și cea din Caransebeș, primarul Marcel Vela a reacționat.

Edilul-șef a cerut conducerii operatorului de apă să găseascăsoluții pentru a nu se ajunge în aceasta situație, în caz contrar existența societății fiind pusă în pericol.

„Acum, că sunt contestații și recontestații la licitația pe care AquaCaraș a organizat-o, cea mai nimerită soluție este chemarea tuturor părților la o discuție absolut juridică și transparentă, pentru a găsi cauzele care au dus la acest efect neplăcut. Sper ca licitațiile să fi fost făcute corect, iar contestatarii să nu blocheze absurd un proiect atât de important pentru Caransebeș. Ca autoritate locală ne-am făcut datoria, am accesat împrumutul, participăm cu cota noastră de finanțare. În caz că nu se vor găsi soluții, nu doar proiectul va fi în pericol, va fi în pericol inclusiv existența AquaCaraș”, a spus Vela.

Întârzierile înseamnă deja disconfort pentru administrația locală, care se găsește în situația de a pune în stand-by lucrări de reabilitare a unor tronsoane de drum, pentru ca acestea să nu fie sparte de două ori într-un timp foarte scurt.

Nina Curiţa

Sursa: http://www.caon.ro/