Platanii seculari din parcul General Dragalina – luați la vizor de administrație

În urma unor solicitări către Primăria Municipiului Caransebeș, viceprimarul Bebe Pasere s-a ocupat de toaletarea platanilor seculari din parcul General Dragalina.

Bebe Pasere a solicitat ajutorul pompierilor care au adus în zona centrală o autoutilitară cu scară pentru a ajunge la înălțimea copacilor de peste 30 de metri:

Am avut mai multe cereri la Primărie prin care caransebeșenii au solicitat să avem în vedere reducerea riscului de accidente din cauza posibilelor crengi care ar putea să cadă în parcul Dragalina, dar și în perimetrul acestuia, spre clădirea Comunității de Avere. Am solicitat la rândul nostru ajutorul specialiștilor și am tăiat crengile care ar fi putut pune probleme, mai ales că aici avem un loc de joacă pentru cei mici și în fiecare zi, de când vremea s-a încălzit spațiul este foarte animat.”, ne-a precizat viceprimarul Bebe Pasere.

Astfel de acțiuni de toaletare copaci în parcul Dragalina s-au efectuat și în toamna anului trecut, pentru că, în condiții de vreme nefavorabilă, de fiecare dată parcul se împrejmuiește cu bandă de avertizare, în trecut înregistrându-se accidente soldate chiar cu decese.

Sursa: https://expressdebanat.ro/platanii-seculari-din-parcul-general-dragalina-luati-la-vizor-de-administratie/