Plujar: Municipiul Caransebeș, zero proiecte! Bogdea: Dle ajutor de prefect, 11 nu e egal cu zero!

Deși părea că lămuririle oferite zilele trecute de city managerul Caransebeșului, Florin Bogdea, cu privire la proiectele europene ale municipalității, au fost înțelese de subprefectul Andrei Plujar, acesta a continuat să susțină în spațiul public că Primăria Caransebeș nu are proiecte cu finanțări europene.

„Cărășenii trebuie să știe cât de eficientă este administrația publică locală, câte proiecte se derulează, cu ce număr de angajați din sistemul bugetar. Municipiul Caransebeș beneficiază de: Zero proiecte admise la Agenția de Dezvoltare Regională Vest. Două proiecte respinse. 1 proiect al Băncii Mondiale în parteneriat cu alți 12 membri, Ministerul Sănătății, spitale județene și municipale din Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. 3 angajați pe fonduri externe nerambursabile (din declarațiile de presă ale City managerului Florin Bogdea). Pentru alte clarificări îl rog pe domnul Florin Bogdea, City managerul Municipiului Caransebeș, să ne transmită atât nouă, cât și opiniei publice, sursele de finanțare cu link-urile aferente”, a scris Plujar pe Facebook.

Și tot pe Facebook a venit și răspunsul city managerului de la Caransebeș. Asta în condițiile în care Instituția Prefectului Caraș-Severin, unde activează și Plujar, primește periodic situații cu proiectele europene de la fiecare primărie din județ, iar datele cu proiectele Caransebeșului puteau fi consultate de subprefect în acel document oficial.

„Dle subprefect, dumneavoastră ar trebui să știți că proiectele europene se desfășoară pe mai multe programe, POR, POIM, POCU, POCA, POAT, etc., lucru care v-ar fi determinat să nu priviți doar la ADR Vest, ci și la minister, dar se pare că nu știți acest lucru, mai ales că Primăria Caransebeș transmite la prefectură lunar stadiul proiectelor noastre! Dle prefect Gâfu, i-ați dat domnului subprefect atribuții pe proiecte europene, dar nu are habar de ce se întâmplă în județ pe acest domeniu! Prin urmare vă spun eu, Primăria Caransebeș are 11 proiecte europene, în diferite stadii, patru dintre ele în implementare! Domnule Plujar, 11 nu este egal cu zero, indiferent de ce calcul am face, numai poate dacă înmulțim cu zero, adică dacă reducem la zero munca unor oameni, doar de dragul de a da bine în presă! P.S. Pentru informarea dumneavoastră, dle subprefect, vă spun că Primăria Caransebeș tocmai ce a finalizat un proiect POCU pentru comunitățile defavorizate în valoare de 25 milioane lei!”, a fost răspunsul lui Florin Bogdea.

Acesta și-a susținut afirmațiile cu tabele cu proiectele aflate în implementare, depuse sau la care se lucrează pentru a fi depuse, cu program, axă de finanțare și valoare totală a proiectului. Bogdea a avut și un mesaj pentru prefectul Cristian Gâfu: „Dle Gâfu, mai corijați-l pe domnul subprefect Plujar, să se informeze înainte de a pune jar pe proiectele comunităților locale! Încercați să ne ajutați, doar sunteți reprezentanții Guvernului în teritoriu… nu să ne certați!”.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/plujar-municipiul-caransebes-zero-proiecte-bogdea-dle-ajutor-de-prefect-11-nu-e-egal-cu-zero/2384679/