PNL Caras-Severin a semnat un protocol din suflet… pentru suflet

(E) PNL Caras-Severin a semnat un protocol din suflet… pentru suflet

REŞIŢA – Preşedintele liberalilor cărăşeni, Marcel Vela, a primit susţinerea asociaţiei conduse de Tudoriţa Nicula.

Preşedinţii PNL Caraş-Severin şi ReşiţaMarcel Vela şi Ioan Popa – au organizat marţi o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost semnat un protocol prin care se vor susţine în Parlament, după alegeri, mai multe propuneri legislative ce ţin de Sănătate aduse de fosta preşedintă a organizaţiei femeilor social – democrate, Tudoriţa Nicula, în prezent preşedinta Asociaţiei caritabile „Din suflet pentru suflet“.

„Am considerat că ar fi bine ca cetăţenii din Caraş-Severin să ia act de decizia pe care o luăm azi, PNL şi o asociaţie importantă care se naşte în județ. Acest moment înseamnă foarte mult pentru noi, pentru că facem un parteneriat cu un om care are expertiză în acest domeniu şi care se implică pentru semeni şi pentru Caraş-Severin. Veţi vedea că, în timp, acest parteneriat va fi benefic pentru judeţ“, a explicat Marcel Vela, adăugând că propune şi un parteneriat al viitorilor parlamentari din Vest, indiferent de culoarea politică, pentru susţinerea proiectelor din această regiune a ţării.

„Conduc o asociaţie cu membri ce aparţin unui partid, dar şi apolitici. Dacă am fost competitori politici nu înseamnă că nu am fost şi colegi.În acest protocol stipulăm susţinerea pentru modificarea unor acte normative, printre care cea care se referă la discriminarea pensionarilor cu venituri peste un anumit plafon (700 de lei), elaborarea unui statut al medicilor, un statut al caselor de asigurări de sănătate prin desfiinţarea consiliilor de administraţie şi trecerea directorilor în rândul funcţionarilor publici. Dorim, de asemenea, susţinerea asociaţiilor profesionale ale medicilor independenţi pentre creşterea veniturilor acestei categorii, precum şi modificarea unui punct din Codul fiscal ce va permite plata CAR-ului pensionarilor prin reţinerea din pensie. Şi sunt convinsă că aceste puncte şi altele vor fi susţinute cu succes de Marcel Vela, Valeria Schelean – Şomfelean şi Adrian Dacica“, a arătat Tudoriţa Nicula, care a precizat că membrii asociaţiei vor susţine cu vot Partidul Naţional Liberal, adăugând că 40 de femei, foste social – democrate, au ales să se înscrie în rândul liberalilor, unele dintre el primind şi funcţii politice.

Protocolul a fost salutat şi de către preşedintele PNL Reşiţa, Ioan Popa, care a adăugat că este gata să accepte sprijin din partea Tudoriţei Nicula în ceea ce priveşte administraţia publică cu accent pe sănătate.

Sursa: http://www.caon.ro/e-pnl-caras-severin-a-semnat-un-protocol-din-suflet-pentru-suflet/1737298