Posturi deblocate pentru SMURD Caransebes

Posturi deblocate pentru SMURD Caransebes

CARANSEBEŞ – Unitatea Specială de Aviaţie ar deveni, astfel, funcţională în luna martie a acestui an.

A fost nevoie de aprobarea, în şedinţa de Guvern din 15 ianuarie, a Memorandumului pentru deblocare a angajărilor la Unitatea Specială de Aviaţie din Caransebeş la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne şi cu avizul ministerelor de Finanţe, al Muncii şi Justiţiei, ca derogare de la actuala legislaţie privind angajările în sistemul bugetar.

„Primăria Caransebeş şi Consiliul Judeţean ne-am făcut treaba în legătură cu imobilele şi terenurile, iar acum aşteptam doar acceptul celui care a concesionat terenurile de la aeroport de la Consiliul Judeţean ca să-şi respecte şi el angajamentele şi să-şi dea acordul de principiu pentru dezmembrarea unui teren care trebuie transferat urgent la Guvern. Aşadar, unitatea născută prin ordinul ministrului de interne Radu Stroe în luna decembrie, va fi deja operaţională în luna martie şi iată că după 24 de ani de la revoluţie, Guvernul USL a înfiinţat înCaransebeş o instituţie militară nouă şi activitatea aeronautică se va relua pe cerul Banatului de Munte”, ne-a declarat primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela.

Unitatea de la Caransebeş va efectua operaţiuni de intervenţie, salvare şi stingere a incendiilor în zona alpină, de salvare vieţi prin activitatea SMURD şi misiuni specifice poliţiei de frontieră pentru graniţa cu Serbia. Totodată, pe proiectul transfrontalier al Primăriei Caransebeş cu Ministerul de Interne din Serbia pe domeniul apărării civile, această unitate va putea folosi şi gestiona dronele achiziţionate din fonduri europene.

Sursa: http://www.caon.ro